Foto: USA Today Sports

Nešvilas "Predators" komanda sestdien nonāca vairs tikai vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālā.

Rietumu konferences fināla piektajā spēlē "Predators" vienība izbraukumā ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) pieveica Anaheimas "Ducks", sērijā līdz četrām uzvarām pārņemot vadību ar 3-2.

Jau pēc pirmās trešdaļas, kurā nevienai no komandām neizdevās gūt vārtus, "Ducks" bija spiesta veikt vārtsargu rokādi, jo traumā bija iedzīvojies Džons Gibsons, kura vietā līdz ar to stājās Džonatans Bernjē.

Otrajā periodā vienības apmainījās vārtu guvumiem, bet cīņas 52.minūtē uzvaras ripu "Predators" labā iemeta zviedrs Pontuss Āberjs, kamēr noslēdzošajā minūtē ar precīzu metienu jau tukšos "Ducks" vārtos izcēlās Ostins Votsons.

Zīmīgi, ka uzvaras vārtus Āberjs guva kritienā un galvu nedaudz atsita pret ledu. Tā rezultātā viņš bija spiests pamest spēli, jo bija aizdomas par smadzeņu satricinājumu, taču tā vietā hokejists bija zaudējis vien savu zobu.

"Uzreiz pēc gūtajiem vārtiem, man bija jāpārtrauc spēle. Tas bija negaidīti, jo nejutos slikti. Tomēr tādi ir līgas noteikumi, un man bija jāpaļaujas. Kritienā zaudēju zobu, taču galvu netraumēju," pēc mača izteicās Āberjs.

Šīs sērijas sestā spēle notiks pirmdien Nešvilā, turklāt jau šajā cīņā "Predators" pirmo reizi vēsturē var iekļūt Stenlija kausa finālā.

Tikmēr Austrumu konferences finālā starp pašreizējo Stenlija kausa īpašnieci Pitsburgas "Penguins" un Otavas "Senators" rezultāts ir neizšķirts 2-2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!