Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Nešvilas "Predators" otrdien parakstīja astoņu gadu līgumu ar vienības vadošo aizsargu Romānu Josi.

Līgums ar Josi panākts par kopējo summu 72,4 miljoni ASV dolāru (aptuveni 65 miljoni eiro), kas nozīmē, ka vidēji sezonā aizsargs saņems 9,05 miljonus ASV dolārus (8,14 miljonus eiro).

Līgums stāsies spēkā no 2020./21.gada sezonas un ilgs līdz 2027./28.gada sezonai.

Komandas ģenerālmenedžeris Deivids Poils neslēpa savu pārliecību, ka Josi tāpat kā Rodžers Federers, ar vecumu paliks tikai labāks.

Spēlētājs šosezon 12 spēlēs izcēlies jau ar 13 rezultativitātes punktiem (5+8), kas starp visiem līgas aizsargiem ļauj ieņemt otro dalīto vietu rezultatīvāko sarakstā. Ar šādu statistiku viņš ir dalītā 12.vietā rezultatīvāko spēlētāju sarakstā starp visiem NHL hokejistiem.

2008.gadā ar kopējo 38.numuru izvēlētais aizsargs 2017.gada septembrī kļuva par astoto Nešvilas komandas kapteini. Viņš ir tikai viens no četriem "Predators" aizsargiem, kurš savās pēdējās sešās sezonās spējis iekrāt vismaz 40 rezultativitātes punktus.

Aizsargs pērn otro reizi karjerā tika izraudzīts dalībai Visu zvaigžņu spēlē, kā arī 2014.gadā pārstāvēja Šveices izlasi Soču olimpiskajās spēlēs. Kopumā viņš Šveices izlasei palīdzējis astoņos pasaules čempionātos, bet pirms tam regulāri pārstāvēja arī dažāda vecuma jauniešu izlases.

"Predators" šosezon 12 spēlēs iekrājuši 17 punktus, ieņemot piekto vietu visā līgā.

Nākamā spēle vienībai paredzēta ceturtdien, kad jātiekas ar Kalgarī "Flames".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!