Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa finālu pirmdien pirmo reizi vēsturē sasniedza Nešvilas "Predators".

Rietumu konferences finālsērijas sestajā spēlē "Predators" ar rezultātu 6:3 pārspēja Anaheimas "Ducks" un sērijā līdz četrām uzvarām triumfēja ar 6-2. Nešvilas komandas pretinieki Stenlija kausa finālā būs Pitsburgas "Penguins" un Otavas "Senators" pāra uzvarētāji.

Spēles otrajā minūtē Ostins Vatsons izvirzīja "Predators" komandu vadībā, bet septiņas minūtes pēc tam Koltons Sisons nostiprināja savas komandas pārsvaru. Tad mača 25. minūtē "Ducks" spēlētājs Onržejs Kase rezultāta deficītu samazināja, tomēr Sisons trešās trešdaļas sākumā atjaunoja divu "golu" pārsvaru.

Tad Kriss Vagners un Kems Fouleres prata izlīdzināt spēles rezultātu (3:3), tomēr pēdējais vārds šajā spēlē piederēja "Predators" spēlētājiem. Sisons guva savus trešos vārtus spēlē un izvirzīja savu komandu atkal vadībā, bet tad pēdējās trīs minūtēs precīzi meta arī Filips Forsbergs un Vatsons.

"Predators" komanda NHL spēlē kopš 1998./1999. gada sezonas un līdz šim šis ir lielākais kluba panākums izslēgšanas spēlēs.

"Sajūtas ir lieliskas, nemelošu. Es nevarēju par to sapņot, ka gūšu trīs vārtus izšķirošajā Rietumu konferences spēlē. Šosezon mēs esam izgājuši cauri dažādām grūtībām, taču kā komanda turējāmies kopā. Mēs tam ticējām un to sasniedzām," teica "hat-trick" autors Sisons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!