Foto: PantherMedia/Scanpix

Prestižajā bērnu hokeja turnīrā "Gazprom Ņeft", kurā piedalās arī Rīgas "Dinamo" jaunie spēlētāji, nākamajā gadā dalībnieku skaits tiks palielināts no 16 līdz 24 vienībām.

Kā jau iepriekš prognozēts, sacensības risināsies vairākos posmos divās pilsētās.

Sacensību Rietumu grupas spēles tiks aizvadītas Minskā, bet Austrumu grupas spēles un arī finālmači tradicionāli risināsies Omskā.

Rietumu grupā bez Rīgas "Dinamo" jaunajiem hokejistiem spēlēs arī Kazaņas "Ak Bars", Minskas "Dinamo", Doņeckas "Donbass", Prāgas "Ļev", Jaroslavļas "Lokomotiv", Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Ufas "Salavat Julajev", Čerepovecas "Severstaļ", Sanktpēterburgas SKA, Bratislavas "Slovan" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Šogad pirms mēneša sacensības jau septīto reizi risinājās Omskā, un tajās piedalījās 16 Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu jaunatnes vienības.

Jau toreiz organizatori izteicās, ka, visticamāk, dalībnieku skaits tiks palielināts līdz 24 vienībām.

Kā pārliecinājās aģentūra LETA, turnīra organizatori, lai piepildītu mērķi padarīt turnīru par prestižāko Eiropā, naudas līdzekļus nežēlo un jaunie hokejisti var justies kā visaugstākā līmeņa pieaugušo sacensībās. Turnīrā pieaugušo no bērnu hokeja atšķir tikai spēlētāju vecums. Viss pārējais ir tikpat augstā līmenī - organizācija, ledus arēnas, profesionāli tiesneši, izklaides šovs, kā arī atklāšanas un fināla spēļu translēšana televīzijas tiešraidēs.

Šogad turnīrā triumfēja Maskavas CSKA jaunie hokejisti, bet Rīgas "Dinamo" komanda ieņēma 11.vietu. Bez 15 Krievijas komandām šoreiz rīdzinieki bija vienīgā starptautiskā komanda.

Turnīrs pirmo reizi tika sarīkots 2007.gadā, bet kopš 2010.gada tas risinās KHL pārraudzībā un ir iekļauts līgas oficiālajā kalendārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!