Foto: Mango
Latvijas Hokeja 80. gadadienas svinību ietvaros 4. decembrī notiks ilggadējā Latvijas izlases ārsta Jāņa Kvēpa grāmatas „Es atradu sevi hokejā” prezentācija, portālu "Delfi" informēja Latvijas Hokeja federācija.

Grāmata ir autobiogrāfiska un vēsta par „doka” spilgtākajiem mirkļiem hokejā.

Viņš izgāja kopā ar Rīgas "Dinamo" hokejistiem no PSRS čempionāta 2.līgas "pagraba" līdz sudraba medaļām. Kvēps tikai divos pasaules čempionātos nav bijis kopā ar Latvijas hokeja izlasi un viņš ir viens no autoritatīvākajiem sporta ārstiem Latvijā un ar savas grāmatas prezentāciju ir parūpējies par kārtīgiem „Latvijas hokejam 80” svētkiem.

Ikvienam hokeja līdzjutējam pēc Latvijas un Krievijas veterānu spēles būs lieliska iespēja iegādāties grāmatu „Es atradu sevi hokejā”, kā arī no autora saņemt autogrāfu.

„Grāmatu man ieteica rakstīt bijušais Rīgas „Dinamo” spēlētājs Sergejs Skosirevs, kurš dzīvoja man tieši kaimiņos. Sāku rakstīt es 1997. gadā Polijā. Pagājušā gada šova „Dziedi ar zvaigzni” laikā viens žurnālists uzrakstīja, ka es gatavojos izdod grāmatu pēc nāves,” stāstīja Kvēps. „Tādēļ grāmatas izdevēja, Brigita Zeltkalne mani pamudināja to pabeigt. Tā es viņu arī uzrakstīju. Grāmatā ir ietverts laika posms no 1967. gada līdz pēdējam pasaules čempionātam Slovākijā.”

Kā ziņots, Latvijas hokeja 80.gadadienas svinības tiks atklātas ar Latvijas un Krievijas veterānu komandas draudzības spēli, savukārt tā noslēgsies ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas B grupas spēli starp „Juniors” un Maskavas apgabala „Odincova” komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!