Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas vārtsargs Ivars Punnenovs piektdien atvairīja 29 metienus Šveices hokeja virslīgas (NL) regulārā čempionāta spēlē, sekmējot viņa un uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētās "Lausanne" komandas uzvaru.

Lozannas hokejisti mājās ar rezultātu 4:1 (1:1, 0:0, 3:0) guva virsroku pār "Bern".

Punnenovs šajā mačā kapitulēja tikai vienu reizi, kad spēles ceturtajā minūtē viņu pārspēja Fabiāns Ricmans, berniešiem panākot 1:0.

Ķēniņš šajā duelī uz ledus bija deviņas minūtes un 14 sekundes, kuru laikā bloķēja vienu metienu un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1, tādējādi bija laukuma vienīgajos ielaistajos vārtos.

Uzvaru piektdien svinēja arī uzbrucēja Denisa Smirnova pārstāvēta Ženēvas "Servette", kas pretinieku laukumā ar rezultātu 6:2 (2:0, 3:1, 1:1) pārspēja "Fribourg-Gotteron". Smirnovs laukumā pavadītajās 12 minūtēs un 17 sekundēs vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu raidījumu, uzvarēja vienā no sešiem iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Tāpat uzvaru izcīnīja arī uzbrucēja Oskara Lapinska pārstāvētā Langnavas "Tigers", kas pretinieku laukumā ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pieveica "Davos" vienību. Lapinskis desmit minūšu un 22 sekunžu laikā izpildīja divus metienus pa vārtiem un tika pie neitrālas lietderības.

NL kopvērtējuma līdervienība ir "Servette", kas 19 mačos izcīnījusi 44 punktus. "Tigers" ar 24 punktiem 20 spēlēs atrodas 11.vietā, bet "Lausanne" ar 19 punktiem 18 mačos ierindojas ir pozīciju zemāk, apsteidzot divas vienības.

Iepriekšējā sezonā NL otro reizi pēc kārtas uzvarēja "Zug" hokejisti, kuri finālā ar 4-3 pieveica Cīrihes "Lions".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!