Foto: F64
Teicamu spēli Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) regulārajā čempionātā sestdien aizvadīja Latvijas vārtsargs Ivars Punnenovs, kurš palīdzēja Langnau "Tigers" komandai izcīnīt uzvaru.

Punnenova un uzbrucēja Riharda Melnalkšņa pārstāvētā "Tigers" viesos ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) pārspēja "Bern" vienību.

Latviešu vārtsargs, kurš nesen atkopies no savainojuma, šajā mačā atvairīja 30 no 31 pretinieku mestās ripas. Viņam pietrūka vien nepilnu divu minūšu, lai izcīnītu "sauso" uzvaru.

Melnalksnis šai spēlei nebija pieteikts.

Turpretī neveiksmīgu maču aizvadīja Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kura pārstāvētā "Lugano" izbraukumā ar 3:6 (1:2, 1:1, 1:3) atzina Rapersvīles "Jona Lakers" pārākumu.

Merzļikins šajā duelī atvairīja 20 no 25 metieniem, pēdējo ripu pretiniekiem raidot tukšos vārtos.

Tikmēr uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne" viesos ar 1:2 (0:1, 1:1, 0:1) atzina "Ambri-Piotta" pārākumu.

Ķēniņš šajā duelī uz ledus pavadīja 18 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. Sākotnēji viņam bija pieskaitīta rezultatīva piespēle vienīgajā vārtu guvumā, bet vēlāk tā tika anulēta.

Viņš šajā sezonā 23 spēlēs guvis četrus vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles, būdams ceturtais rezultatīvākais uzbrucējs komandā.

Šveices augstākās līgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 39 punktiem 21 spēlē ieņem "Zug", bet uzreiz pēc tam ar 38 punktiem seko "Tigers" un "Bern". Tikmēr "Lausanne" ierindojas piektajā vietā ar 37 punktiem 23 dueļos, bet "Lugano" ar 32 punktiem ir astotā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!