Foto: F64

Latvijas vārtsargs Ivars Punnenovs sestdien atvairīja 32 metienus Šveices hokeja virslīgas (NL) spēlē, palīdzot viņa un uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētajai "Lausanne" komandai izcīnīt uzvaru.

Lozannas hokejisti savu līdzjutēju priekšā ar rezultātu 5:3 (1:1, 3:2, 1:0) pieveica "Fribourg-Gotteron" komandu.

Punnenovs nepārspēts palika trešajā periodā, kurā pretinieki pa viņa vārtiem meta 16 reizes. Latvijas vārtsargs šajā sezonā 29 mačos vidēji ielaidis 2,74 ripas un atvairījis 91,86% metienu, otrajā no rādītājiem līgā ieņemot septīto vietu.

Ķēniņš sestdien uz ledus bija 14 minūtes un 27 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, uzvarēja savā vienīgajā iemetienā un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Pie panākuma sestdien tika arī uzbrucēja Oskara Lapinska pārstāvētā Langnavas "Tigers", kas mājās ar 6:4 (3:1, 2:1, 1:2) uzvarēja "Lugano". Lapinskis spēlēja 12 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +3.

Rezultatīvā mačā uzvarēja arī aizsarga Sanda Smona un uzbrucēja Denisa Smirnova pārstāvētā Ženēvas "Servette", kas izbraukumā ar rezultātu 7:5 (0:0, 3:3, 4:2) pārspēja "Bern". Smirnovs šobrīd ārstē savainojumu, bet Smons sestdien palika rezervē.

Turnīra tabulā līdervienība ir Ženēvas "Servette" vienība, kas 35 mačos izcīnījusi 72 punktus, "Tigers" ar 43 punktiem 34 dueļos ir desmitā, kamēr "Lausanne" ar 40 punktiem 35 cīņās ir priekšpēdējā starp 14 komandām.

Iepriekšējā sezonā NL otro reizi pēc kārtas uzvarēja "Zug" hokejisti, kuri finālsērijā ar 4-3 pieveica Cīrihes "Lions".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!