Foto: F64

Latvijas vārtsargs Ivars Punnenovs sestdien un svētdien palīdzēja "Lausanne" komandai izcīnīt uzvaras Šveices hokeja līgas (NL) regulārā čempionāta mačos. Savukārt Latvijas uzbrucējs Kaspars Daugaviņš guva vārtus Vācijas hokeja līgas (DEL) mačā, piedaloties Izerlonas "Roosters" komandas uzvarā pār Mika Indraša pārstāvēto Šveningeres "Wild Wings".

Daugaviņam vārti

"Roosters" savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 4:1 (1:0, 0:1, 3:0) un svinēja trešo panākumu pēc kārtas.

Daugaviņš vārtus guva 62 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad raidīja ripu tukšos vārtos, panākdams 4:1. Viņš šajā mačā uz ledus bija 15 minūtes un 31 sekundi, vienreiz meta pa vārtiem, uzvarēja divos no trīs iemetieniem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Indrašis, spēlējot 17 minūtes un desmit sekundes, izpildīja vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja vienā no trīs iemetieniem un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -2.

Daugaviņš šajā sezonā 20 mačos izcēlies ar desmit gūtiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Indrašis tikpat cīņās asistējis 11 vārtu guvumos.

DEL turnīra tabulā "Roosters" ar 29 izcīnītiem punktiem 20 mačos atrodas desmitajā vietā 15 komandu konkurencē, kamēr "Wild Wings" ar 24 punktiem atrodas divas pozīcijas zemāk.

Lozannieši uzvar

Punnenova un uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Lozannas komanda sestdien izbraukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 1:0) papildlaikā pārspēja iepriekšējās sezonas Šveices čempioni "Zug".

Punnenovs šajā duelī atvairīja 33 no 35 pretinieku mestajām ripām. Ķēniņš sestdien spēlēja 15 minūtes un 31 sekundi, statistikas ailēs neatzīmējoties un maču pabeidzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Svētdien lozannieši savā laukumā tikās ar Punnenova iepriekš pārstāvēto Langnavas "Tigers", kuru uzvarēja ar 3:2 (0:1, 1:1, 2:0).

Otrajā mačā Punnenovs neitralizēja 29 no 31 metiena. Šosezon viņš 17 dueļos vidēji ielaidis 2,61 ripu un atvairījis 91,81% metienu, otrajā no statistikas rādītājām ieņemot sesto vietu līgā.

Svētdienas mačā Ķēniņš 12 minūtēs un deviņās sekundēs tika pie četrām soda minūtēm un neitrāla lietderības koeficienta. Pretinieku rindās Oskars Lapinskis 15 minūtēs un četrās sekundēs divreiz meta pa vārtiem, bloķēja divus raidījumus un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Sestdien "Tigers" savā laukumā ar 3:4 (0:1, 1:1, 2:1, 0:1) zaudēja "Ambri-Piotta" hokejistiem. Lapinskis 11 minūšu un 57 sekunžu laikā bloķēja divus metienus un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Vēl šajā nedēļas nogalē uzbrucēja Denisa Smirnova un aizsarga Sanda Smona pārstāvēta Ženēvas "Servette" svētdien mājās ar 5:2 (0:0, 3:1, 2:1) uzvarēja "Ajoie" hokejistus. Smirnovs četrās minūtēs un 13 sekundēs vienreiz meta pa vārtiem, bet Smons deviņu minūšu un 42 sekunžu laikā atzīmējās ar vienu bloķētu metienu, abiem latviešiem tiekot pie neitrāla lietderības koeficienta.

Turnīra līdere ar 52 punktiem 22 mačos ir "Servette" vienība, "Lausanne" ar 26 punktiem 22 cīņās ir 12., bet pozīciju zemāk ar 25 punktiem 22 spēlēs ir "Tigers", kas apsteidz tikai vienu komandu.

Iepriekšējā sezonā NL otro reizi pēc kārtas uzvarēja "Zug" hokejisti, kuri finālā ar 4-3 pieveica Cīrihes "Lions".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!