Foto: LETA
Toronto radiostacijas "102.1 The Edge" žurnālists Dīns Blandels ētera laikā nācis klajā ar ļoti neveiksmīgu joku par šonedēļ Rīgā bezvēsts pazudušo talantīgo latviešu hokejistu Kristiānu Pelšu.

Nolasot ziņas par Pelša pazušanu un izteikto minējumu, ka viņš varētu būt noslīcis Daugavā, Blandels ļoti neveiksmīgi centies sasaistīt notikušo ar hokejista karjeras gaitām Edmontonā.

"Cik ļoti gan draņķīgai jābūt spēlēšanai Edmontonā, ja hokejists izvēlas turp neatgriezties. Viņš drīzāk ir gatavs kādā kariem nomocītā valstī ielekt no tilta ledainā ūdenī nevis atgriezties Edmontonā," ēterā izteicās žurnālists. "Žēl. Ceru, ka viņš tiks atrasts."

"Esmu bijis Edmontonā. Zinu, ko puisis ar šo grib pateikt," piebilda Blandels, pēc šīs replikas gardi nosmejoties.

Ziemeļamerikas blogu apskatos un forumos Blandela izteiktais joks nodēvēts par šokējošu, aicinot visus klausītājus griezties pie viņa priekšniecības un pieprasīt kādu tūlītēju rīcību.

Kā ziņots, piektdienas vakarā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji no Daugavas izcēluši jauna vīrieša līķi. Iespējams, ka bojāgājušais varētu būt Pelšs.

Pelšs lielāko daļu no savas hokejista karjeras pavadījis Latvijā.

Pirmajās sezonās viņš pārstāvēja Daugavpils komandas "Ledus skolas" krāsas Latvijas U-18 un U-20 čempionātos. Tāpat viņš spēlēja vietējā kluba "Latgale" rindās Latvijas un Baltkrievijas atklātajos čempionātos.

Pēdējā sezona Latvijā viņam bija 2009./2010.gadā, ko viņš pavadīja Rīgas "Dinamo"/"Juniors" vienībā, spēlēdams Baltkrievijas līgā.

Savukārt 2010.gadā tobrīd 17 gadus veco Pelšu Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar kopējo 181.numuru izvēlējās Edmontonas "Oilers" vienība.

Tās rindās viņš nepaguva aizvadīt nevienu spēli, lielākoties spēlējot fārmklubos - Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Edmontonas "Oil Kings", Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) klubā Stoktonas "Thunder" un Amerikas hokeja līgas (AHL) vienībā Oklakomastijas "Barons", kur spēlēja vēl šosezon.

Iepriekšējās divas sezonas Pelšs pavadīja "Oil Kings" rindās, kurai pērnā gada pavasarī palīdzēja triumfēt visā turnīrā. Pelšs regulārā čempionāta 63 spēlēs guva 28 vārtus un veica 22 rezultatīvas piespēles, bet WHL izslēgšanas turnīrā viņa kontā 17 mačos bija pieci vārti un piecas rezultatīvas piespēles.

Savukārt šo sezonu viņš pirmo reizi aizvadīja profesionālā līmenī, kuru uzsāka "Barons" rindās, kur aizvadīja 20 spēles, guva vienus vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles. Taču sezonas gaitā Pelšs tika nosūtīts uz ECHL, kur saņēma 21 spēles diskvalifikāciju par rupju pārkāpumu pret pretinieku spēlētāju. Tomēr šīs līgas vienībā Stoktonas "Thunder" hokejists paguva aizvadīt 13 spēles, kurās gūti divi vārti un izdarītas trīs rezultatīvas piespēles.

Sezonas otrajā pusē viņš atgriezās "Barons" rindās, palīdzot vienībai iekļūt AHL izslēgšanas spēlēs. Taču tajās Pelšs vienības rindās neaizvadīja nevienu spēli.

Tāpat Pelšs spēlējis Latvijas U-18 un U-20 izlasēs.
Oficiālus paziņojumus izplatījušas arī komandas, kuru sastāvā Pelšs spēlējis. Tās ir informētas par radušos situāciju un seko līdzi jaunākajai informācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!