Foto: USA Today Sports

Krievu uzbrucējs Aleksandrs Radulovs nākamos piecus gadus Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) pārstāvēs Dalasas "Stars" komandu, paziņojis Dalasas klubs.

Ar "Stars" 30 gadus vecajam Radulovam noslēgta vienošanās uz pieciem gadiem par 31 miljonu dolāru, ziņo Ziemeļamerikas mediji.

Krievu hokejista līdz tam pārstāvētais klubs, Monreālas "Canadiens", arī vēlējies saglabāt spēlētāju, taču viņi savu priekšlikumu izteikuši pēc tam, kad Radulovs jau bija devis piekrišanu Dalasas "Stars", vēsta vietējie žurnālisti.

"Dalasa mani gribēja redzēt pie sevis, un es to ļoti novērtēju," izteicies Radulovs. "Monreālā man piedāvāja apmēram tādu pat naudu, taču man svarīgāks bija līguma ilgums. Es gribēju vienošanos vismaz uz pieciem gadiem. Sapratu, ka iegūt tādu līgumu nebūs viegli, tāpēc nebija grūti izvēlēties "Stars", jo citu variantu tobrīd nebija. Nebūtu godīgi atteikties no darījuma, kad jau dota piekrišana."

Aizvadītajā NHL sezonā Radulovs piedalījās 76 regulārā čempionāta spēlēs, gūstot 18 vārtus un atdodot 36 rezultatīvas piespēles. Viņš bija "Canadiens" līderis piespēļu statistikā, otrais rezultatīvākais komandas spēlētājs un trešais labākais vārtu guvējs. Sešās "play off" spēlēs viņš sakrāja 7 (2+5) rezultativitātes punktus.

Kopumā četrās sezonās NHL Radulovs aizvadījis 203 spēles, kurās guvis 65 vārtus un izdarījis 91 piespēli. Visās četrās sezonās viņa pārstāvētie klubi – bez "Canadiens" Radulovs spēlējis arī Nešvilas "Predators" – iekļuvuši Stenlija kausa izcīņā. Izslēgšanas turnīros krievu uzbrucējs piedalījies 24 mačos, kuros guvis astoņus vārtus un atdevis 21 rezultatīvu piespēli.

NHL Radulovs atgriezās pagājušajā sezonā, pirms tam astoņus gadus aizvadot Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), kurā viņš bija viens no rezultatīvākajiem līgas spēlētājiem un Gagarina kausa ieguvējs ar Ufas "Salavat Julajev" komandu 2010./2011. gada sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!