Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Mārtiņš Raitums, kurš jau kļuvis par divkārtēju Kazahstānas čempionu un gatavojas šajā valstī aizvadīt ceturto sezonu, nākamajai sezonai izvirzījis vēl augstākus mērķus, vēsta portāls "Shaiba.kz".

Raitums pēdējās trīs sezonas spēlējis Kazahstānas komandā Atirau "Beibaris", kur pirmos divus gadus kļuva par šīs valsts čempionu, bet iepriekšējā sezonā spēlēja finālā, sērijā līdz četrām uzvarām ar 1-4 piekāpjoties Pavlodaras "Irtiš" klubam. Jūlijā Raitums pārgāja uz "Irtiš" vienību.

Jautāts par iemesliem kluba nomaiņai, Raitums paskaidroja, ka cerējis uz "Beibaris" kluba uzņemšanu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), taču, tā kā tas nenotika, viņš sācis meklēt citus variantus. "Sāku meklēt variantus Eiropā un Kazahstānā, taču Kazahstāna man jau ir kļuvusi tuvāka. Piezvanīju "Irtiš" kluba vadībai, jo zināju, ka komandu pametuši divi vārtsargi un tiek meklēti jauni. Veicām pārrunas, un man piedāvāja nosacījumus, kas man iepatikās," pastāstījis Raitums.

Nākamajai sezonai Raitums sev izvirzījis trīs mērķus - gan uzvarēt Kazahstānas čempionātā, gan izcīnīt Kazahstānas un Kontinentālo kausu. "Pats sev esmu izvirzījis tādu uzdevumu - izcīnīt Kazahstānas kausu, jo čempionātā jau esmu spēlējis trīs reizes, bet kausu vēl ne reizi neesmu turējis rokās, un šis trūkums ir jānovērš. Kontinentālā kausa finālā jau esmu spēlējis, tāpēc vajadzētu atsvaidzināt emocijas. Nu, un, protams, kurš gan negrib kļūt par čempionu," paudis Raitums.

Tāpat Raitumam jautāts, vai viņam nav aizvainojoši, ka pēdējos pāris gadus viņš nav bijis Latvijas izlasē pasaules hokeja čempionātā. "Aizvainojoši būtu, ja ne reizi nebūtu ticis izlasē. Protams, ir sarūgtinājums, bet es pret to attiecos filozofiski - netiku šajā sezonā, tātad būšu nākamajā. Kazahstānā čempionāts ir ilgs, un es vienkārši laicīgi nespētu nokļūt izlases rīcībā un nepaspētu pienācīgi sagatavoties," sacījis latviešu vārtsargs.

Kā ziņots, Raitums ir četrkārtējs Latvijas čempions hokeja kluba "Rīga 2000" sastāvā, tāpat spēlējis arī "ASK Ogre" un Baltkrievijas komandas Grodņas "Neman" sastāvos.

Raitums nacionālās izlases sastāvā trīs reizes piedalījies pasaules junioru čempionātos, kā arī trīs pasaules čempionātos pieaugušo izlasēm 2006., 2007. un 2011.gadā.

Pirms došanās uz Kazahstānu, latviešu vārtsargs 2010.gadā pievienojās Lielbritānijas hokeja spēcīgākās līgas klubam Hallas "Stingrays".

Šajā sezonā Raitums "Beibaris" sastāvā piedalījās 26 mačos, kuru laikā vidēji ielaida 1,94 ripas un atvairīja 92,4% pretinieku metienu.

Ārpus hokeja laukuma Raitums vairākkārt ticis iesaistīts dažādos incidentos. 2009.gada maijā viņš, piedaloties Latvijas valstsvienības uzbrucēja Laura Dārziņa kāzu svinībās, izkrita pa Mālpils muižas logu un guva nopietnu galvas traumu. Savukārt 2007.gada jūlijā pēc Liepājā notikušā festivāla "Baltic Beach Party" Raitums iesaistījās konfliktā, kura rezultātā ne vien cieta pats, bet arī tika apsūdzēts par huligānismu un miesas bojājumu nodarīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!