Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par Kazahstānas hokeja čempionāta vērtīgāko spēlētāju kļuvis latviešu vārtsargs Mārtiņš Raitums, vēsta Kazahstānas Hokeja federācijas mājaslapa internetā.

Tikmēr Raituma, kā arī vēl divu Latvijas hokejistu Sergeja Tjoluškina un Andreja Smirnova pārstāvētā Atirau "Beibaris" kļuva par šīs sezonas valsts čempionvienību.

Finālsērijas ceturtajā mačā ceturtdien "Beibaris" izbraukumā ar rezultātu 4:1 (0:0, 1:1, 3:0) pieveica Astanas "Baris 2" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-0.

Šajā mačā "Beibaris" vārtus sargāja Raitums.

Sērijas pirmajos divos mačos "Beibaris" uzvarēja ar identisku rezultātu 2:1, bet trešajā cīņā Atirau klubs bija pārāks ar 1:0.

Regulārajā čempionātā "Beibaris" komanda ar 119 punktiem 54 spēlēs ieņēma otro vietu, bet "Baris 2" ar 87 punktiem ierindojās ceturtajā vietā desmit vienību konkurencē.

Raitums šīs sezonas regulārajā čempionātā "Beibaris" vārtus sargāja 34 mačos, vidēji ielaižot 1,74 ripas un atvairot 93,07 procentus metienu. Tāpat Latvijas vārtsargs četros mačos atstāja savus vārtus neskartus.

Savukārt Smirnovs regulārajā čempionātā piedalījās 44 mačos, kuros guva deviņus vārtus un izdarīja 13 rezultatīvas piespēles, bet Tjoluškins izcēlās ar vieniem vārtiem un trim piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!