Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Ņujorkas "Rangers" hokejists Artēmijs Panarins pametis klubu uz nenoteiktu laiku, jo izskanējušas apsūdzības, ka viņš pirms desmit gadiem Rīgā piekāvis 18 gadus vecu sievieti. "Rangers" klubs savā paziņojumā norāda, ka hokejists apsūdzības noliedz.

Panarins 2011./2012. gada sezonā spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā "Vitjazj". Toreizējais komandas galvenais treneris Andrejs Nazarovs šonedēļ intervijā Krievijas medijam "Komsomolskaja Pravda" stāstīja par gadījumu 2011. gada decembrī.

Kā stāstīja Nazarovs, tad pēc zaudējuma ar 0:2 "Vitjazj" hokejisti palika Rīgā, lai nākamajā dienā dodos uz Minsku. Panarins ar pāris leģionāriem esot devušiem uz viesnīcas "Radisson" viesnīcas bāru. Tur viņam esot izcēlies konflikts ar 18 gadus vecu sievieti, un hokejists esot viņu piekāvis.

"Policija atbrauca ātri. Panarinu aizturēja un sastādīja protokolu. Viņam draudēja tiesa un reāls cietumsods," stāstīja Nazarovs. "Panarinam palīdzēja autoritatīvi Rīgas iedzīvotāji, bija pārrunas ar policiju."

Nazarovs esot dzirdējis runas, ka Panarinam esot izdevies izsprukt sveikā cauri ar 40 tūkstošu eiro lielu kukuli. "Krimināllietu neierosināja," viņš norādīja.

Nazarovs savu lēmumu atklāt šo stāstu skaidroja ar to, ka viņš pēdējos gados darījis lietas, kuras nedara goda Krievijas pilsonim. Panarins iepriekš kritizējis Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīmu.

"Viņš sēž otrpus okeānam un saprotu visu, kas pasaulē notiek. Godīgi sakot, tas pat ir smieklīgi," sacīja Nazarovs.

"Rangers" savā paziņojumā apstiprināja to, ka Panarins uz nenoteiktu laiku pametis komandu, tomēr norādīja, ka viņš kategoriski noliedz visas apsūdzības. "Tā ir acīmredzama iebiedēšanas taktika, jo Panarins izteicies par politiskajiem notikumiem. "Rangers" pilnībā atbalsta Artēmiju un kopīgi strādās ar viņu, lai identificētu šo nepamatoto apsūdzību izcelsmi," teikts "Rangers" paziņojumā.

Šajā sezonā Panarins "Rangers" komandā 14 spēlēs guvis piecus vārtus un izdarījis 13 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!