Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Ņujorkas "Rangers" vadība asi vērsusies pret NHL Spēlētāju drošības departamentu, kas izvairījies bargi sodīt Vašingtonas "Capitals" kausli Tomu Vilsonu par atkārtotām rupjībām, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Pirmdien "Rangers" un "Capitals" spēlē vienā no epizodēm Vilsons izdarīja sitienu pa galvu Pāvelam Bučnevicam, kurš tobrīd gulēja uz ledus un negaidīja sitienu. Vilsona rupjība izsauca masveida grūstīšanos, kuras laikā Vilsons pamanījās izcelties ar vēl vienu ļoti nesportisku rīcību – viņš aiz matiem gar zemi norāva "Rangers" uzbrucēju Artēmiju Panarinu, kurš burzmā bija palicis bez ķiveres. Krievu hokeja zvaigzne ar galvu atsitās pret ledu, un tagad nevarēs spēlēt atlikušajos mačos.

NHL Spēlētāju drošības departaments Vilsonam par šiem incidentiem piesprieda tikai 5000 ASV dolāru lielu soda naudu. Pašā spēlē Vilsons par incidentu saņēma 2+2+10 soda minūtes.

Vilsons šajā sezonā jau reizi saņēmis diskvalifikāciju, bet šoreiz izspruka cauri sveikā. Martā hokejists izpelnījās septiņu spēļu diskvalifikāciju par neatļautu sitienu Bostonas "Bruins" aizsargam Brendonam Karlo, kuru pēc notikušā aizveda uz slimnīcu un kurš bija spiests izlaist trīs nedēļas.

Tā kā NHL nav bargi sodījusi Vilsonu, klubs asi vērsies pret NHL Spēlētāju drošības departamenta vadītāju Džordžu Parosu, pieprasot viņa atkāpšanos. "Ņujorkas "Rangers" ir vīlies, ka "Capitals" uzbrucējs Toms Vilsons nav diskvalificēts par šausminošo vardarbību "Madison Square Garden" arēnā. Vilsons ir regulārs noteikumu pārkāpējs, kuram ir ilga šāda veida darbību vēsture, un mums šķiet šokējoši, ka NHL un viņu Spēlētāju drošības departaments neveic atbilstošas darbības un nediskvalificēja uz nenoteiktu laiku. Vilsona bīstamās un pārgalvīgās darbības rezultātā Artēmijam Panarinam ir trauma, kas viņam liegs spēlēt šajā sezonā. Mēs to uzskatām par NHL Spēlētāju drošības departamenta vadītāja Dzordža Parosa pienākumu neizpildi un uzskatām, ka viņš nav piemērots turpināt savu darbu."

"Eļļu ugunī" vēlāk pielēja "Capitals", kas sociālajos tīklos veltīja atbalstu Vilsona nesportiskajām darbībām. Saņemot pretreakciju, Vašingtonas kluba sociālo mediju komanda pēc 29 minūtēm izdzēsa savu tvītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!