Par Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentu piektdien, 7. oktobrī, negaidīti ievēlēts bijušais valsts premjers, "Latvijas Gāzes" vadītājs Aigars Kalvītis.

LHF kongresā sākumā ar balsu vairākumu (12 no 19 balstiesīgajiem) tika atlaista LHF valde, kas līdz šim nebija pilnvērtīgi darbspējīga. Savukārt pēc tam jaunās valdes priekšsēdētāja vēlēšanās par kandidātu uzskatītais Viesturs Koziols izvirzījis Kalvīti, kas saņēmis LHF biedru vairākuma atbalstu - par viņu nobalsoja 18 no 21 balstiesīgā. Vēl divi bija pret Kalvīti, bet viens atturējās.

"Briesmīgākais, ka hokeja sabiedrība ir saplēsusies. Kā varam strādāt, ja nevaram skatīties acīs viens otram. Mums enerģija jāiegulda hokeja attīstībā," pēc ievēlēšanas teica Kalvītis. "Protams, ir grūti šim visam atrasties pa vidu. Tas notika strauji. Es pārdomāju, vai to gribu, bet acīmredzot tā ir mana misija."

Līdzšinējais LHF prezidents Kirovs Lipmans kongresā uzstājās pret Koziola iespējamo kandidatūru, bet Kalvīša kandidatūru atbalstīja.

""Esmu laimīgs. Nebūs man vairs jātērē savs laiks un nauda, taču jūtos pievilts. Pirms šīm vēlēšanām es klubiem pārskaitīju daudz naudas tikai par to, lai balsotu par mani. Viņi prasīja, jo bērniem vajag naudu. Visiem pārskaitīju," pēc vēlēšanām sacīja Lipmans.

LHF valdē ievēlēti Valentīns Bļugers, Viesturs Koziols, Edgars Jansons, Armands Šteinbergs, Ralfs Bukarts un Māris Martinsons, bet par valdes kandidātiem apstiprināti Edgars Buncis, Oļegs Sorokins un Jānis Kaverskis.

Pēdējā laikā aktīvi par iespēju kandidēt uz LHF prezidenta amatu runāja uzņēmējs Viesturs Koziols, kurš vēlējās konkurēt ar Lipmanu. Koziols pirms 12 gadiem nodibināja Latvijas Hokeja savienību, kas iestājās par pārmaiņām Latvijas hokejā, tomēr toreiz LHS aktivitātes apstājās un mainīt LHF vadību šai organizācijai neizdevās. Lielākā daļa no šobrīd balsstiesīgajiem bija Lipmanam lojālas organizācijas, tomēr LHF kongresā pārsteidzoši Lipmans neguva atbalstu. Lai kļūtu par LHF valdes priekšsēdētāju (prezidentu) piektdien kandidātam bija vajadzīgas tikai 12 balsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!