Foto: F64

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) otrdien, 2. februārī, lēma, ka 2021. gada pasaules hokeja čempionāts augstākajā divīzijā risināsies tikai Rīgā.

2021. gada pasaules čempionāts plānots no 21.maija līdz 6.jūnijam.

Kā zināms, sākotnēji bija paredzēts, ka Rīga pasaules čempionātu rīkos kopā ar Minsku, taču tai tika atņemtas rīkošanas tiesības "drošības problēmu dēļ, kas ir ārpus IIHF kontroles".

IIHF padome uzsvēra, ka pasaules čempionātam jānotiek vienā pilsētā, lai ierobežotu riskus saslimšanai ar Covid-19, kā arī svarīgi lēmuma pieņemšanā bijuši dažādi tehniski iemesli. Saglabājoties neskaidrībai ar starptautiskajiem ceļojumiem, IIHF padome uzskata, ka visu komandu uzturēšana Rīgā visā turnīra laikā un izvairīšanās no ceļojumiem starp divām uzņemošajām valstīm ir drošākais un rentablākais pasākuma rīkošanas veids.

"Arēna Rīga" būs galvenā turnīra arēna, kurā notiks B apakšgrupu spēles, divas ceturtdaļfināla spēles, pusfināli un medaļu cīņas.

Otra halle tiks ierīkota Olimpiskajā sporta centrā, kurā iekārtos 6000 skatītāju vietas. Tajā notiks A grupas spēles un divas ceturtdaļfināla spēles. Savukārt Daugavas stadiona hallē divos laukumos notiks treniņi. Daugavas stadiona hallē vēl notiek celtniecības darbi, bet tos plānots pabeigt marta beigās.

Visas 16 komandas dzīvos vienā viesnīcā.

Tas, ka "Arēna Rīga" un Olimpiskais sporta centrs atrodas 150 metru attālumā, ļaus ieviest drošu "burbuli", ja tas būs nepieciešams. Ja Covid-19 situācija Latvijā uzlabosies līdz līmenim, ka skatītāji varēs apmeklēt spēles, IIHF ar vietējo orgkomiteju būs gatavi trīs dienu laikā paziņot par valdības piekrišanu rīkot biļešu tirdzniecību.

Jau vēstīts, ka IIHF izskatīja arī Bratislavas un Herningas kandidatūras rīkot pasaules čempionātu.

"Padome uzskata, ka visa turnīra uzturēšanās vienā valstī ļauj mums būt elastīgiem. Mēs varam atrast rentablus risinājumu "burbuļa" koncepcijas ieviešanai, bet varam arī sevi sagatavot līdzjutēju uzņemšanai, ja to darīt būs droši," sacīja IIHF prezidents Renē Fāzels.

Tā būs otrā reize, kad Rīga uzņems visu pasaules čempionātu. 2006. gadā "Arēnā Rīga" un "Skonto" hallē notikušajā pasaules čempionātā triumfēja Zviedrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!