Foto: LETA
Jaunās Latvijas hokeja virslīgas čempionāta sezonas pirmajā spēļu dienā pie uzvaras tika pašreizējie čempioni "Rīga"/"Prizma", kas sestdien savā laukumā ar 3:2 (1:2, 0:0, 1:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja pagājušās sezonas finālistus "Kurbads".

Spēles devītajā minūtē "Kurbads" komandai vadību deva Edmunds Kniksts, uz ko vēlāk ar precīzu metienu atbildēja mājinieku hokejists Mareks Ķepals. Trešdaļas izskaņā "Kurbads" vienību vadībā vēlreiz izvirzīja Artjoms Ogorodņikovs, tomēr arī šoreiz atbildi sniedza Ķepals, kurš panāca 2:2 trešās trešdaļas vidū.

Latvijas čempionāta spēlēs pēc neizšķirti aizvadīta pamatlaika uzreiz seko pēcspēles metienu sērija, kurā panākumu mājiniekiem atnesa Latvijas izlases uzbrucējs Aleksejs Širokovs.

Širokovs, visticamāk, neuzkavēsies "Rīga"/"Prizma" komandā ilgāk par šo spēli, jo pašlaik aktīvi meklē darba iespējas ārzemēs.

Citā spēlē ar pārliecinošu uzvaru čempionātu uzsāka jaundibinātā "Mogo" komanda, kas savā laukumā ar 6:1 (2:0, 2:1, 2:0) pārspēja Jūrmalas HASC hokejistus.

Jau spēles pirmo piecu minūšu laikā 2:0 "Mogo" labā panāca Jānis Zaka un Livars Lāns, bet otrās trešdaļas gaitā 4:0 panāca Zaka un #24 Sergejs Teluškins. Trešdaļas pēdējā minūtē viesiem vienus vārtus atguva Edgars Lipsbergs, taču cīņas noslēdzošo 20 minūšu gaitā par sagrāvi parūpējās Sergejs Durdins un Vladimirs Mamonovs.

Ar vēl pārliecinošāku uzvaru Latvijas hokeja virslīgā atgriezusies Liepājas pilsēta, tās komandai "Liepāja" viesos ar 7:1 (3:0, 3:1, 1:0) pārspējot "Zemgale"/LLU hokejistus.

Līdz otrās trešdaļas vidum viesi panāca 6:0 savā labā, jau savlaicīgi izšķirot cīņas gaitu. Pauls Hodzko uzvarētāju rindās izcēlās ar trim vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Pie trim vārtiem un divām piespēlēm tika Valters Freijs.

Septiņas komandas piecos apļos aizvadīs 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz 7.martam. Regulārās sezonas uzvarētāji automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindosies no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepājas pilsēta.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!