Foto: Zemgale/LLU

Rīgas "Dinamo" ceturtdien Viļņā svinēja uzvaru "Optibet" Hokeja līgas (OHL) mačā, kaut gan pretiniekiem ar četriem gūtiem vārtiem izcēlās Tads Kumeļausks.

Rīdzinieki izbraukumā ar 6:5 (2:2 3:0, 1:3) pārspēja Viļņas "Hockey Punks".

Ar Dominika Matonaka vārtiem lielajā vairākumā un Renāra Ciprusa "golu" viesi 15.minūtē panāca 2:0, taču pēc Tada Kumeļauska un Maura Baltrukoņa precīziem metieniem septiņas sekundes pirms pārtraukuma rezultāts tapa 2:2.

Ar diviem Jura Ziemiņa mazāk nekā 4,5 minūšu laikā un Sanda Mežaraupa vārtiem "Dinamo" panāca 5:2, bet pēc Kumeļauska, šoreiz vairākumā, gūtajiem otrajiem vārtiem spēlē un Ciprusa otrā "gola" Kumeļausks guva vēl divus vārtus.

Mājinieku pakaļdzīšanos nobremzēja pats Kumeļausks, 77 sekundes pirms mača beigām nopelnot divas soda minūtes par pretinieka grūšanu apmalē.

Kumeļausks un Cipruss tika atzīti par labākajiem savās komandās.

Uzvarētājiem pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja arī Mežaraups, (1+1), Edijs Brahmanis un aizsargs Didzis Jansons (abiem - 0+2). Vārtos 33 metienus atvairīja Kārlis Zakrevskis.

Mājinieku rindās vairāk par vienu rezultativitātes punktu bez Kumeļauska sakrāja Ilja Četvertaks, kuram divas rezultatīvas piespēles.

Tabulas galvgalī ar 42 punktiem 22 mačos atrodas "Mogo"/LSPA komanda, 33 punkti 22 cīņās ir Rīgas "Dinamo", bet 30 punkti 17 spēlēs - "Zemgale"/LLU komandai. 19 mačos 18 punktus guvusi Hokeja skola "Rīga", bet 16 punktus 17 cīņās - Rīgas "Prizma". Tai ar 15 punktiem 19 spēlēs seko Elektrēnu "Energija" un ar 13 punktiem 17 mačos - Viļņas "Hockey Punks", 11 punkti 16 spēlēs ir Kauņas "City", bet divi punkti 19 spēlēs - "Daugavpils Ledus Sporta Skola"/"Dinaburga".

Šosezon līgā spēlē deviņas komandas - sešas no Latvijas un trīs no Lietuvas.

2021./2022.gada sezonā savu pirmo Latvijas čempionu titulu izcīnīja Jelgavas "Zemgale"/LLU, sērijā ar 4-0 pieveicot līdzšinējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!