Foto: F64
Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ar Maskavas "Dinamo" komandu pirmdien savā laukumā piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 2:4 (0:0, 0:3, 2:1).

Foto galerija

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Matīass Veinhandls, bet pa vienam rezultatīvam metienam izdarīja Andrejs Pļehanovs un Karels Rahuneks. Savukārt mājinieku komandā ar vārtu guvumiem izcēlās Marsels Hosa un Lauris Dārziņš.

Mača pirmajās minūtēs nevienai no komandām izteikta teritoriāla pārsvara nebija. Sestajā minūtē divu minūšu noraidījumu saņēma Ģirts Ankipāns. Maskavas komandai skaitliskajā vairākumā nopietnas briesmas Martina Pruseka sargātajiem vārtiem neizdevās radīt, toties uzreiz pēc Ankipāna atgriešanās uz ledus labs pretuzbrukums izdevās rīdziniekiem, bet pēc Mārtiņa Cipuļa izdarītā metiena ripu ķērējcimdā tvēra Maskavas "Dinamo" vārtsargs Mihails Birjukovs. Desmitajā minūtē bīstamu metienu no vārtu priekšas izdarīja Rīgas "Dinamo" aizsargs Oļegs Sorokins, bet arī šajā epizodē precīzi darbojās Birjukovs.

Rīdzinieku pārsvars laukumā sāka pieaugt, tomēr 13.minūtē Sorokins nelaikā zaudēja ripu pie pretinieku zilās līnijas, un Maskavas "Dinamo" hokejistiem izdevās ātrs pretuzbrukums, taču lieliski vārtos nospēlēja Pruseks. 17.minūtē viens pret Birjukovu izslidoja Jānis Sprukts, bet viņam, pārkāpjot noteikumus, vārtus gūt neļāva Vitālijs Jačmeņovs. Skaitliskajā vairākumā teicamu iespēju gūt vārtus neizmantoja Oskars Cibuļskis, bet pa vārtu stabiņu ripu raidīja Sprukts, tādējādi spēles rezultāts līdz pirmās trešdaļas beigām saglabājās neizšķirts 0:0.

Otrās trešdaļas pirmajā minūtē divu minūšu noraidījumu par ripas raidīšanu ārpus laukuma no savas aizsardzības zonas saņēma Cibuļskis. Tomēr iepriekšējā epizodē noteikumus bija pārkāpis arī pretinieku spēlētājs, bet uzreiz pēc tam maskavieši saņēm arī otru noraidījumu, radot laukuma saimniekiem iespēju spēlēt četratā pret trijiem Maskavas "Dinamo" hokejistiem. Mača 24.minūtē, komandām jau atkal spēlējot vienādos skaitliskajos sastāvos, zviedru uzbrucējs Juhans Harju no laukuma stūra izdarīja nevainojamu piespēli vārtu priekšā esošajam Pļehanovam, kurš guva savus pirmos vārtus KHL čempionātā un izvirzīja vadībā Maskavas "Dinamo" vienību.

27.minūtē rīdzinieki bija spiesti spēlēt trijatā pret pieciem pretinieku hokejistiem, kuru rindās lielo skaitlisko vairākumu realizēja čehs Rahuneks, panākot jau 2:0. Taču Rīgas "Dinamo" problēmas ar to nebeidzās, jo 30.minūtē zviedru uzbrucējs Veinhandls realizēja kārtējo viesu komandas vairākumu, gūstot trešos vārtus Maskavas "Dinamo" labā. Sekoja pusminūtes pārtraukums vārtsargu maiņa, laukumā dodoties Edgaram Masaļskim. Rīdzinieki turpināja cīnīties un radīja vēl vairākas vārtu gūšanas iespējas, tomēr arī pēc nospēlētām 40 minūtēm pretī Rīgas "Dinamo" nosaukumam uz rezultāta tablo joprojām atradās nulle.

Daudz veiksmīgāk rīdzinieki uzsāka trešo tešdaļu, Marselam Hosam jau pirmajā minūtē skaitliskajā vairākumā ar negaidītu metienu no asa leņķa raidot ripu vārtos un panākot 1:3. Mača 45.minūtē kārtējo skaitlisko vairākumu Rīgas komandai nodrošināja Galviņš, pret kuru noteikumus pārkāpa Veinhandls. Taču šajā vairākumā Rīgas "Dinamo" hokejistiem nevienu patiesi bīstamu uzbrukumu izveidot neizdevās. Tomēr 51.minūtē mājinieki samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, kad pēc cīņas vārtu priekšā ripu pāri Birjukova kājsargam raidīja Dārziņš.

Visiem spēkiem cenšoties panākt izlīdzinājumu, rīdzinieki, iespējams, nedaudz piemirsa par aizsardzību, ko 53.minūtē viņiem atgādināja Veinhandls, teicami izspēlētā pretuzbrukumā gūstot savus otros vārtus šajā mačā un panākot 4:2, kas arī bija spēles beigu rezultāts.

Par labāko spēlētāju Rīgas "Dinamo" rindās tika atzīts Sprukts, bet Maskavas "Dinamo" komandā kā labākais šajā cīņā tika nosaukts vārtsargs Birjukovs.

Rīgas "Dinamo" un Maskavas "Dinamo" vienības savā starpā šosezon jau vienu reizi spēlēja, kad 6.oktobra mačā Maskavā ar rezultātu 4:2 uzvaru svinēja laukuma saimnieki.

Rīgas kluba rindās šajā mačā savainojumu dēļ nepiedalās aizsargi Sandis Ozoliņš un Krišjānis Rēdlihs, kā arī uzbrucēji Martins Karija un Ronalds Cinks, savukārt slimības dēļ Rīgas "Dinamo" sastāvā nespēlē aizsargs Lī Svets un uzbrucējs Adrians Fosters.

Komandas kapteiņa pienākumus Ozoliņa vietā šovakar pilda uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs.

Lai aizstātu trīs trūkstošos pamatsastāva aizsargus, no fārmkluba "Dinamo/Juniors" izsaukts aizsargs Oskars Cibuļskis, kurš kopā ar Sorokinu spēlē pirmajā maiņā, kā arī uzbrucējs Roberts Bukarts, kurš mačā ar Maskavas "Dinamo" pilda septītā aizsarga funkcijas.

Tāpat šī vakara spēlē Rīgas "Dinamo" sastāvā atgriezās uzbrucējs Lauris Dārziņš, kurš ir atguvies no krūškurvja sasituma, ko viņš guva 18.oktobra spēlē ar cita Latvijas uzbrucēja Alekseja Širokova pārstāvēto Habarovskas "Amur" vienību.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" pirms šī mača ieņēma pēdējo, 12.pozīciju ar 17 spēlēs izcīnītiem 17 punktiem, par diviem punktiem atpaliekot no 11.vietā esošā kluba Čehovas "Vitjaz". Savukārt Maskavas "Dinamo" ar 35 punktiem 19 mačos šobrīd ieņem trešo vietu Rietumu konferencē.

Sezonas turpinājumā Rīgas "Dinamo" trešdien izbraukumā spēkosies ar citu Maskavas klubu CSKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!