Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo" pārstāvošie Latvijas izlases hokejisti otrdien neieradās uz valstsvienības pirmo treniņu, un abām pusēm par notikušo ir pretēji skaidrojumi.

Novembrī paredzētās valstsvienības spēles ir iekļautas Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) oficiālajā kalendārā un uz šīm spēlēm klubiem ir jāatbrīvo spēlētāji pēc nacionālās federācijas (šajā gadījumā Latvijas Hokeja federācijas (LHF)) lūguma. Spēlētājiem valstsvienības rīcībā jānonāk ne vēlāk kā 72 stundas pirms paredzētā notikuma. Latvijas izlase piektdien un sestdien aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Krievijas otro izlasi. Pirmā spēle piektdien sāksies pulksten 19:30, tādējādi Rīgas "Dinamo" hokejistiem valstsvienības rīcībā būtu jānonāk jau otrdien.

"Man ir elektroniskā pasta vēstule no LHF ar lūgumu nodot informāciju izsauktajiem spēlētājiem, ka viņiem jāierodas uz valstsvienības treniņu 6.novembrī pulksten 18:30. Turklāt šajā e-pastā tikai visus [izsaukto spēlētāju] uzvārdus ieraudzīju, pirms tam bija tikai runas. Ja vajadzētu, mēs viņus varētu dot kaut šodien," portālam "Delfi" apgalvoja Rīgas "Dinamo" preses sekretārs Jānis Stepītis.

Otrdien notikušajā rīta treniņā Latvijas izlases rindās biji visi ārzemēs spēlējošie un bez klubiem esošie kandidāti, kā arī Agris Saviels no Latvijas komandas "Kurbads". Vienīgie, kuri nebija ieradušies, bija kandidāti no Rīgas "Dinamo" sistēmas. Savukārt Rīgas "Dinamo" pārstāvošais Marcels Hosa jau devies uz Slovākijas valstsvienību, kas viņu vēlas redzēt šajā pārtraukumā. Tikmēr uz savām mājām, izmantojot pārtraukumu, devies zviedru vārtsargs Mikaels Telkvists, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Sākoties Latvijas izlases treniņiem, galvenais treneris Teds Nolans ir pamainījis nodarbību grafiku un dienā būs pa vienam ledus treniņam. Arī trešdien paredzētajā rīta treniņā Rīgas "Dinamo" hokejisti nebūs, tādējādi pirms mača ar Krieviju pilnā sastāvā valstsvienība kopā pulcēsies vien uz vienu treniņu - ceturtdien.

"Ak viņi būtu gatavi palaist spēlētājus jau uz šodienas treniņu? Pirmā dzirdēšana. Viņi teica, ka 7.novembrī palaidīs. Protams, ka mēs visu izlasi gribējām redzēt jau 5.novembrī, ir savs treniņu grafiks, treneriem ir savi plāni, bet... Skumji, ka mums te par šādām lietām jārunā, jo puiši jau ne pie kā nav vainīgi. Viņi šajā situācijā ir kā mocekļi," savu redzējumu uz notiekošo pauda LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks.

Baldonieks atgādina notikumus pērnā gada novembra "logā", kad Rīgas "Dinamo" atteicās laist hokejistus uz izlases nometni ar kluba ekipējumu. "Pērn bija ekipējuma lietas, šogad negrib laist."

Baldonieks teica, ka pēc noteikumiem viņi varētu sūdzēties IIHF, taču tas netiks darīts, jo nevienam no tā labāk nebūs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!