Vairāki Rīgas domes darbinieki sakarā ar 2006.gada pasaules čempionāta hokejā popularizēšanas pasākumiem Austrijā dosies komandējumā uz Vīni un Insbruku, kur šogad notiks pasaules čempionāts.
Kopumā Rīgas pašvaldības pārstāvju komandējuma un Rīgas pilsētas reprezentācijas izdevumiem Austrijā no pilsētas budžeta tiks piešķirti aptuveni 36 000 latu.

Bez Rīgas domes vadības uz Austriju dosies arī vairāki Pilsētas attīstības departamenta, kā arī Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki.

Paredzēts, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks (JL) no 12.maija līdz 15.maijam apmeklēs Vīni, bet viņa vietnieks Juris Lujāns (LPP) no 29.aprīļa līdz 2.maijam uzturēsies Insbrukā. Abu domes amatpersonu komandējuma izdevumi ir gandrīz 1700 latu.

Tāpat komandējumā uz Insbruku dosies arī Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta darbinieki Guntars Ruskuls, Renārs Grinbergs un Edgars Ozoliņš. Savukārt departamenta darbinieki Līga Ločmele un Ilgvars Francis, kā arī Rīcības komitejas 2006.gada pasaules čempionāta hokejā sagatavošanai biroja "Hokejs 2006" direktors Ivans Klementjevs (TSP) dosies komandējumā uz Vīni.

Departamenta darbinieku un Klementjeva komandēšanas izdevumus, kā arī izdevumus, kas ir saistīti ar 2006.gada pasaules hokeja čempionāta Rīgā popularizēšanu Austrijā, paredzēts segt no Pilsētas attīstības fonda piešķirtajiem līdzkļiem Ls 28 896 apmērā.

Kā šodien Rīgas domes prezidija sēdē deputātiem skaidroja Pilsētas attīstības departamenta pārstāvis Ilgvars Francis, lēmums par līdzekļu piešķiršanu pasaules hokeja čempionāta Rīgā popularizēšanai ir pieņēmusi iepriekšēja Pilsētas attīstības fonda vadība ar Aivaru Gunti Kreitusu (Darba partija) priekšgalā.

Tāpat uz Insbruku dosies arī Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) divi darbinieki - Māris Džeriņš un Evita Jankova, - kuri piedalīsies drošības pasākumu nodrošināšanā pasaules hokeja čempionāta laikā Austrijā.

RPP darbinieku brauciens uz Austriju izmaksās aptuveni 5070 latu.

Popularizēšanas pasākumos pasaules hokeja čempionāta laikā ledus arēnā Insbrukā tiks uzstādīts Rīgas pilsētas informatīvais stends, kā arī organizēta Latvijas hokeja izlases pieņemšana Insbrukā. Tāpat no pilsētas budžeta piešķirtā finansējuma ir paredzēts rīkot Rīgas prezentāciju Starptautiskās hokeja federācijas kongresa laikā, organizējot tā dalībnieku pieņemšanu Latvijas vēstniecībā Vīnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!