Foto: F64
Hokeja skolas "Rīga" komanda trešdien svinēja uzvaru "Optibet" Hokeja līgas (OHL) regulārā čempionāta mačā, kopvērtējuma tabulā ielaužoties pirmajā četriniekā.

"Rīga" viesos ar rezultātu 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) pārspēja tiešo pretinieci par vietu četriniekā "Zemgali"/LLU.

Mača rezultātu devītajā minūtē atklāja "Rīgas" hokejists Berts Dāniels Rudzītis, bet 20 minūtes vēlāk Raivis Kristiāns Ansons panāca jau 2:0 viesu labā. Otrā perioda 13.minūtē Vladislavs Adeļsons vienus vārtus atguva, bet trīs minūtes vēlāk Roberts Petrovičs atjaunoja viesiem divu ripu handikapu. Pamatlaika pēdējā sekundē ripu tukšos vārtos ieraidīja Ralfs Jevdokimovs, kurš panāca 4:1 "Rīgas" labā.

Tikmēr "Kurbads" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 3:1 (0:1, 2:0, 1:0) pārspēja "Prizmu", kas līdz ar zaudējumu nenosargāja līderpozīciju kopvērtējumā.

Spēles 12.minūtē Kristaps Riekstiņš izvirzīja vadībā viesus, bet otrajā periodā Mārtiņš Gipters guva divus vārtus un pārņēma "Kurbadam" vadību. Trešā perioda pirmajā minūtē mājiniekiem izcēlās arī Toms Hartmanis, bet mačs noslēdzās ar 3:1 "Kurbada" labā.

Savukārt par līgas līderi kļuvusi "Mogo" vienība, kas atspēlēja divu vārtu deficītu un mājās ar 5:3 (0:2, 4:1, 1:0) pārspēja "Liepāju".

"Mogo" rindās divus vārtus guva Kaspars Saulietis, bet pa reizei izcēlās Juris Ziemiņš, Kārlis Ozoliņš un Vladimirs Mamonovs. Liepājniekiem ar diviem nekļūdīgiem raidījumiem izcēlās Roberts Mamčics, bet vieni vārti bija Romāna Ņekļūdova rēķinā.

OHL kopvērtējumā pa 41 punktam ir "Mogo" un "Prizmas" komandām, kas aizvadījušas attiecīgi 17 un 19 mačos. Aiz abām vadošajām komandām ar 33 punktiem 18 mačos ir "Kurbads", bet pirmo četrinieku ar 28 punktiem 18 mačos noslēdz "Rīga", kamēr piektā ar 27 punktiem tikpat spēlēs ir "Zemgale"/LLU. Sestā ar 13 punktiem 18 cīņās ir "Liepāja", kamēr trīs punkti 16 spēlēs ir "Lido" vienībai.

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīs sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm. Pamatsacensības noslēgsies 2019.gada 2.martā.

Izslēgšanas mačos iekļūs četras labākās vienības.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņems tā komanda, kas ieņems augstāku pozīciju regulārajā turnīrā. Čempionāta uzvarētājkomanda saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējās OHL sezonas finālā "Kurbads" sērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!