Foto: F64

Latvijas hokeja klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) spēlē pirmdien savā laukumā ar 1:3 (1:2, 0:2, 0:1) piekāpās Maskavas "Krasnaja armija" komandai, kuri no Rīgas aizbrauca neuzvarēti, jo uzvarēja arī svētdienas mačā.

Arī šajā mačā rīdziniekiem vienīgos vārtus guva Juliāns Misjus, kurš starpsezonā noslēdza līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Rīgas "Dinamo". Savukārt par labāko spēlētāj tika atzīts Artūrs Homjakovs.

Misjus mača ceturtajā minūtē pēc Roberta Kaļķa un Homjakova piespēlēm atklāja rezultātu. Līdz perioda vidum pretinieki bija panākuši izlīdzinājumu, bet 21 sekundi pirms trešdaļa beigām panāca jau 2:1.

Spēles otrās trešdaļas sākums aizkavējās, jo pēc ledus tīrīšanas nevarēja nolaista paceļamo apmali. Tomēr pretiniekus tas neapmulsināja, perioda septītajā minūtē gūstot trešos vārtus, bet pusotru minūti pirms trešdaļa beigām panākot 4:1. Tāpat neveiksmīga mājiniekiem bija trešās trešdaļas nogale, jo 20 sekundes pirms finālsvilpes tika ielaisti piektie vārti.

Svētdien abas komandas aizvadīja pirmo savstarpējo spēli, Rīgas klubam ciešot zaudējumu ar 1:3.

Sezonas pirmajos četros izbraukuma mačos Latvijas komanda guva trīs uzvaras, bet nākamajās divās spēlēs savā laukumā tika pie viena panākuma pret Maskavas "Dinamo" vienību.

Turpinājumā rīdzinieki aizvadīs pa divām izbraukuma spēlēm pret Maskavā pret "Kriļja sovetov" un "Spartak" komandām.

Vienpadsmit punkti astoņās spēlēs "Rīgas" komandai patlaban dod astoto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011. gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 34 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē. Zīmīgi, ka Ķīnas klubs Pekinas "Kuņluņ Red Star Junior" šosezon mājas spēles aizvada "Volvo" ledus hallē Rīgā.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6.martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15. vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!