Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga", turpinot cīņu par vietu izslēgšanas spēlēs, Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta pēdējās mājas spēļu sērijas otrajā mačā otrdien ar rezultātu 3:1 (2:0, 1:0, 0:1) atkārtoti pieveica Čehovas "Ruskije vitjazi" vienību, ko pārstāv arī Latvijas uzbrucējs Ainārs Podziņš.

Šoreiz spēle sākās ar daudziem noraidījumiem un pirmo sešu minūšu laikā abām komandām kopā bija piešķirti pieci divminūšu sodi. Šo periodu sekmīgāk izmantoja rīdzinieki un neilgu brīdi vēlāk, spēles astotajā minūtē, Rūdolfs Maslovskis atklāja rezultātu, bet vēl pēc 68 sekundēm Nikolajs Jeļisejevs panāca arī 2:0.

Trešo reizi rīdzinieki izcēlās 13 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām, kad rezultatīvs bija Andris Siksnis, bet trešajā trešdaļā pretiniekiem izdevās vienus vārtus atgūt.

Līdz ar to šoreiz "sauso" spēli neizdevās aizvadīt vārtsargam Kristeram Gudļevskim. Kā ziņots, abu komandu pirmajā cīņā pirmdien Latvijas klubs svinēja panākumu ar rezultātu 1:0 un atgriezās izslēgšanas spēļu zonā.

Pirms tam otrdien "Rīgas" komandas konkurente Jaroslavļas "Loko" ar 3:2 pieveica Latvijas speciālista Aleksandra Beļavska trenēto Baltkrievijas vienību Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik". Līdz ar to pēc atkārtotās uzvaras pār "Ruskije vitjazi" rīdzinieki atkal atgriezušies "play-off" zonā.

Ceturtdien un piektdien rīdzinieki regulārā čempionāta noslēdzošajos mačos uzņems Stupino "Kapitan" hokejistus, kas par vietu izslēgšanas spēlēs vairs necīnās, bet "Loko" divreiz izbraukumā sacentīsies ar Minskas "Junostj", kas ir visas Rietumu konferences vājākā vienība.

Šo gadu "Rīgas" komanda iesāka veiksmīgi un vēl nesen tika pie septiņu uzvaru sērijas, iekļūstot izslēgšanas spēļu zonā un nostiprinoties tajā. Tomēr pēc tam "Rīgas" komanda, ko skāra arī gripas epidēmija, cieta trīs neveiksmes pēc kārtas un pirms pirmdienas mača atkal bija izkritusi aiz "play-off" robežas.

Podziņš "Ruskije vitjazi" komandai tagad palīdzējis sešās spēlēs, kurās izcēlies ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Sezonas sākumā Podziņš aizvadīja piecas spēles arī "Rīgas" komandas sastāvā, tiekot pie divām rezultatīvām piespēlēm.

Pirmās divas savstarpējās spēles "Rīga" un "Ruskije vitjazi" aizvadīja sezonas sākumā Čehovā, kad apmainījās ar uzvarām pēcspēles metienu sērijās.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Rīga" ar 101 punktu 62 spēlēs atkal pakāpusies uz astoto vietu, par diviem punktiem apsteidzot Jaroslavļas "Loko" vienību. Tāpat 101 punkts ir arī Čehijas vienībai Karlovi Vari "Energie", kas regulāro čempionātu noslēgs ar izbraukuma spēlēm pret vēl vienu no Rietumu konferences vājākajām komandām Budapeštas "Patriot".

Savukārt "Ruskije vitjazi" komanda ar 89 punktiem atrodas desmitajā vietā un zaudējusi izredzes uz iekļūšanu izslēgšanas mačos.

Sezonas izskaņā izslēgšanas spēlēs piedalīsies konferences astoņas labākās komandas.

Šajā sezonā mainīta MHL čempionāta izspēles kārtība - 33 komandas sadalītas Rietumu (17 vienības) un Austrumu (16 vienības) konferencē. Turklāt regulārajā čempionātā vienības savā starpā sacenšas tikai konferences ietvaros, aizvadot četru apļu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!