Foto: Kaspars Volonts; hkr.lv

Latvijas kluba "Rīga" hokejisti piektdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) pārspēja Ņižņijnovgorodas "Čajka" vienību, izcīnot pirmo uzvaru pamatlaikā kopš novembra beigām.

Rīgas komanda pārtrauca četru zaudējumu sēriju un izcīnīja vienu no retajām uzvarām, jo pēdējos 13 mačos cietusi desmit zaudējumus.

Mača rezultātu sestajā minūtē atklāja viesi, bet piecas minūtes pirms pirmā perioda beigām Deniss Fjodorovs panāca izlīdzinājumu. Otrās trešdaļas septītajā minūtē Roberts Kaļķis izvirzīja vadībā mājiniekus, bet piecarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Ralfs Vjaters pēc pretuzbrukuma panāca 3:1.

Par labāko spēlētāju rīdzinieku rindās tika atzīts Kaļķis.

Rīt abas komandas tiksies atkārtoti, bet nākamnedēļ rīdzinieki aizvadīs divas mājas spēles ar Mitišču "Atlanti" hokejistiem.

"Rīga" ar 37 punktiem 45 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 16. vietu 17 komandu vidū, bet "Čajka" ar 69 punktiem ir septītajā pozīcijā.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011. gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 34 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6. martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15. vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!