Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas komanda "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta priekšpēdējā mačā ceturtdien savā laukumā ar 4:3 (4:0, 0:3, 0:0) uzvarēja Stupino "Kapitan" hokejistus, nodrošinot vietu izslēgšanas spēļu turnīrā.

Pirmajā trešdaļā laukuma saimnieki izvirzījās vadībā ar 4:0, tomēr otrās trešdaļās gaitā viesi trīs vārtus atguva. Noslēdzošajā trešdaļā gan rezultāts vairs nemainījās, priekšpēdējā minūtē vārtsargam Kristeram Gudļevskim izglābjot komandu pretinieka izgājienā viens pret vienu.

Pa vieniem vārtiem "Rīgas" komandas labā guva Rihards Bukarts (vairākumā), Artūrs Salija, Lauris Rancevs un Rustams Begovs, kuram arī viena rezultatīva piespēle.

Divas rezultatīvas piespēles tikmēr iekrāja Mārtiņš Porejs.

Piektdien abas komandas tiksies atkārtoti, Rīgas klubam noslēdzot regulāro sezonu.

Abas komandas pirmās divas savstarpējās cīņas aizvadīja Stupino pašā sezonas sākumā, kad rīdzinieki piedzīvoja divus zaudējumus ar 2:5 un 1:3.

Pirmdien un otrdien "Rīgas" komanda divreiz uzņēma Čehovas "Ruskije vitjazi" vienību, ko pārstāv arī Latvijas uzbrucējs Ainārs Podziņš, izcīnot uzvaras ar 1:0 un 3:1.

Šo gadu "Rīgas" komanda iesāka veiksmīgi un vēl nesen tika pie septiņu uzvaru sērijas, iekļūstot izslēgšanas spēļu zonā un nostiprinoties tajā. Tomēr pēc tam "Rīgas" komanda, ko skāra arī gripas epidēmija, cieta trīs neveiksmes pēc kārtas un šīs nedēļas sākumā atkal bija izkritusi aiz "play-off" robežas.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Rīga" ar 104 punktiem 63 spēlēs ieņem astoto vietu, par četriem punktiem apsteidzot Jaroslavļas "Loko" vienību. Tāpat 104 punkti ir arī Čehijas vienībai Karlovi Vari "Energie", kas ieņem septīto pozīciju.

"Kapitan" komanda tikmēr ar 74 punktiem ieņem šīs pašas konferences 15.vietu.

Sezonas izskaņā izslēgšanas spēlēs piedalīsies konferences astoņas labākās komandas.

Šajā sezonā mainīta MHL čempionāta izspēles kārtība - 33 komandas sadalītas Rietumu (17 vienības) un Austrumu (16 vienības) konferencē. Turklāt regulārajā čempionātā vienības savā starpā sacenšas tikai konferences ietvaros, aizvadot četru apļu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!