Foto: F64
Pateicoties trim vārtiem pamatlaika pēdējās 125 sekundēs, trešdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) regulārā čempionāta mačā "Rīga" atņēma punktu kopvērtējuma augšgalā esošajai "Liepāja"/"Optibet" vienībai.

Aizvadītajā mačā rīdzinieki viesos tomēr piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 8:9 (2:4, 3:3, 3:1, 0:0, 0:1).

Duelī ilgstoši nekas neliecināja, ka liepājniekiem radīsies problēmas gūt uzvaru. Jau spēles 16.minūtē viņi izvirzījās vadībā ar 4:0, turpinājumā panākot arī 5:2, 6:3, 7:4 un trešās trešdaļas vidū arī 8:5. Tomēr divas minūtes un piecas sekundes pirms pamatlaika beigām "Rīgas" spēlētājs Daniils Fursa samazināja deficītu līdz diviem vārtiem, 28 sekundes vēlāk Fursa izcēlās vēlreiz, bet nieka divas sekundes pirms finālsvilpes Kristaps Jākobsons panāca 8:8.

Līdz ar to komandas devās pagarinājumā, kurā rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienos tomēr triumfēja liepājnieki, vienīgos vārtus iemetot Egilam Kalnam.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem iemeta Mārtiņš Oskars Freimanis un Reinis Demiters, kamēr Roberts Mamčics un Kalns izcēlās ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm. Tāpat pa vārtu guvumam cīņā bija arī Kristeram Freibergam, Iļjam Makarovam un Aleksandram Novikovam.

Tikmēr rīdziniekiem Fursa guva divus vārtus un izpildīja rezultatīvu piespēli, kamēr pa reizei viņam piebalsoja Jākobsons, Rūdolfs Builis, Vladislavs Koniševs, kuram bija arī divas piespēles, Artjoms Pankevičs, Toms Opelts un Renārs Cipruss.

OHL spēlē otrdien "Zemgale"/LLU izbraukumā ar 8:2 sagrāva "Prizmu". Tikmēr trešais šīs kārtas mačs starp pērnās sezonas finālistiem "Kurbadu" un "Mogo" pārcelts uz janvāri, jo šajā nedēļas nogalē čempioni "Kurbads" Dānijā aizvadīs Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa trešās kārtas spēles.

Virslīgas kopvērtējumā vadību ar 31 punktu 14 spēlēs atguvusi "Liepāja"/"Optibet" komanda, kam ar 30 punktiem 13 dueļos seko "Mogo", bet "Kurbada" hokejisti iekrājuši 22 punktus 12 dueļos. 22 punkti ir arī "Zemgale"/LLU vienībai, kas gan nospēlējusi par diviem mačiem vairāk, kamēr "Rīgai" ir 13 punkti, bet "Prizma" savākusi divus punktus.

Šajā nedēļas nogalē vienības atpūtīsies, bet 15.kārta tiks aizvadīta nākamajā trešdienā, kad centrālajā mačā "Mogo" uzņems "Liepāja"/"Optibet" hokejistus. Zīmīgi, ka "Mogo" hokejisti bez spēlēm būs bijuši divas ar pusi nedēļas, jo pirms šīs kārtas, kurā vicečempioni nepiedalījās, bija valstsvienību pārtraukums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!