Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas komanda "Rīga", turpinot priekšpēdējo Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta mājas spēļu sēriju, svētdien ar rezultātu 4:2 (1:0, 1:1, 2:1) pieveica Rietumu konferences vicelīderus Maskavas "Spartak".

Uzvarētājiem divus vārtus guva Deivids Sarkanis, kurš arī izpildīja rezultatīvu piespēli, bet pa reizei precīzi meta Juris Upītis un Rūdolfs Maslovskis.

Vēlreiz abas komandas savā starpā sacentīsies arī pirmdien. Tad Latvijas komandu gaidīs četri mači izbraukumā, bet pēc tiem - noslēdzošās četras regulārā čempionāta spēles savā laukumā.

Iepriekš abas komandas savā starpā tikās septembrī Maskavā, uzvaras dalot uz pusēm.

Pirms tam ceturtdien un piektdien rīdzinieki divreiz uzņēma Latvijas uzbrucēja Kirila Tambijeva pārstāvēto Voskresenskas "Himik" vienību, izcīnot uzvaras ar 4:1 un 1:0 (pagarinājumā).

Šogad aizvadītajos 15 mačos "Rīgas" komanda jau tikusi pie 11 uzvarām un ieguvusi daudz labākas pozīcijas cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Rīga" ar 89 punktiem 55 spēlēs ieņem astoto vietu, bet devīto pozīciju jau apsteidz par sešiem punktiem.

Savukārt "Spartak" ar 116 punktiem 57 mačos atrodas otrajā pozīcijā un jau garantējusi vietu izslēgšanas spēlēs.

Sezonas izskaņā izslēgšanas spēlēs piedalīsies konferences astoņas labākās komandas.

Latvijas uzbrucēja Artjoma Dašutina pārstāvētā Balašihas MVD vienība ar 95 punktiem 57 spēlēs ieņem piekto vietu, bet "Himki" ar 82 punktiem 57 cīņās atrodas 11.pozīcijā.

Svētdien MVD ar 5:1 izbraukumā pieveica Ungārijas komandu Budapeštas "Patriot", bet "Himki" ar 4:3 izbraukumā uzvarēja Maskavas "Krasnaja armija". Neviens no Latvijas uzbrucējiem laukumā nedevās.

Šajā sezonā mainīta MHL čempionāta izspēles kārtība - 33 komandas sadalītas Rietumu (17 vienības) un Austrumu (16 vienības) konferencē. Turklāt regulārajā čempionātā vienības savā starpā sacenšas tikai konferences ietvaros, aizvadot četru apļu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!