"Rīgas" hokejisti otrdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) trešās kārtas pirmajā spēlē viesos papildlaikā ar 3:2 (0:2, 1:0, 1:0, 1:0) uzvarēja "Prizma" komandu, tiekot pie pirmās uzvaras šajā sezonā.

Igora Smirnova trenētā "Rīga" trešo maču pēc kārtas pamatlaiku noslēdza neizšķirti, bet atšķirībā no pirmajiem diviem sezonas mačiem, šoreiz tika pie uzvaras.

"Rīga" mača gaitā atspēlēja divu ripu deficītu, jo pirmajā periodā "Prizmas" rindās izcēlās Valters Apfelbaums un Kristiāns Zelts.

Tomēr turpinājumā viesi pēc Artjoma Pankeviča un Jāņa Bērziņa metieniem panāca neizšķirtu 2:2, rezultātu izlīdzinot nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām, kamēr uzvaru "Rīgai" papildlaika ceturtajā minūtē nodrošināja Elvis Dins Kalnbērziņš, kuram asistēja Kirils Galoha, kurš pavasarī piedalījās Latvijas izlases treniņos, bet pirms šīs sezonas nespēja izcīnīt vietu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubā Rīgas "Dinamo".

"Rīga" sezonas pirmajos divos mačos bija zaudējusi, vispirms papildlaikā ar 5:6 atzīstot "Liepāja"/"Optibet" pārākumu, bet pēc tam pēcspēles metienos ar 4:5 zaudējot Jelgavas "Zemgale"/LLU komandai.

OHL kopvērtējumā pa pieciem punktiem ir "Liepāja"/"Optibet" un "Zemgale"/LLU vienībām, par punktu atpaliek "Rīga", kamēr pa trim punktiem iekrājušas "Mogo" un "Kurbada" vienības, bet pie punkta tikusi "Prizma", ks vienīgā šosezon vēl nav uzvarējusi.

Šosezon Latvijas totalizatoru kompānija "Optibet" kļuvusi par hokeja virslīgas ģenerālsponsoru. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, virslīgā vairs nespēlē "Pārdaugava".

Katra komanda kopumā aizvadīs 30 spēles regulārajā čempionātā, izslēgšanas turnīrā iekļūstot četrām labākajām vienībām, kas pusfinālā un finālā spēkosies līdz četrām uzvarām. Savukārt pēdējās divas komandas izspēlēs vēl vienu turnīru ar pirmās līgas pirmajām divām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!