Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga" trešdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) mačā "Inbox.lv" ledus hallē, Piņķos, trešo reizi četru dienu laikā ar vienas ripas deficītu zaudēja Piejūras novada "Taifun" vienībai.

Mačā, kurā nominālie laukuma saimnieki bija "Taifun" hokejisti, rīdzinieki cieta neveiksmi ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:2, 1:0).

Interesanti, ka arī pirmajos divos abu komandu mačos, kur "Rīga" bija laukuma saimnieki, "Taifun" uzvarēja ar identisku rezultātu, pirmdien panākumu gūstot pēcspēles metienos.

Šoreiz Krievijas klubs spēles 27.minūtē jau bija vadībā ar 3:0, tomēr otrā perioda pēdējā minūtē Daniels Bērziņš vienu ripu atspēlēja, bet 46.minūtē Ričards Grīnbergs starpību samazināja līdz minimumam. Abos vārtu guvumos ar rezultatīvām piespēlēm piedalījās aizsargs Roberts Kaļķis.

Beigās "Rīga" centās panākt vismaz neizšķirtu, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, kā arī pēdējo pusotru minūti spēlējot vairākumā, tomēr tikt vismaz pie punkta Latvijas hokejistiem neizdevās, piedzīvojot desmito zaudējumu pēdējos 12 mačos.

Ceturtdien abas komandas tiksies atkārtoti, "Taifun" hokejistiem atkal esot mājinieku lomā, bet pēc tam "Rīgai" būs gandrīz mēnesi ilgs pārtraukums saistībā ar Latvijas U-20 izlases dalību pasaules čempionātā.

"Rīga" ar 28 punktiem 35 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 15.vietu 17 komandu vidū, bet "Taifun" ar 41 punktu ir desmitajā pozīcijā.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011.gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 33 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6.martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15.vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!