Foto: Kaspars Volonts/ hkr.lv

Latvijas hokeja klubs "Rīga" otrdien viesos ar 1:2 (0:2, 0:0, 1:0) zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai, Krievijas jaunatnes hokeja līgā (MHL) ciešot jau 11. neveiksmi pēc kārtas.

Rīgas komandas labā vārtus guva Emīls Ģēģeris, kuram 52.minūtē asistēja Kristaps Zīle un Pauls Svars. Ģēģeris un Zīle pēc šīs spēles pievienosies Rīgas "Dinamo" komandai, kam trešdien gaidāma cīņa Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā Ņižņijnovgorodā.

"Atlanti" pēc Ņikitas Tarļecka precīzā metiena rezultātu atklāja spēles ceturtajā minūtē, bet 28 sekundes pirms trešdaļas beigām Viktors Ostrovskis vairākumā pārsvaru dubultoja.

Šajā mačā "Rīga" hokejisti bija aktīvāki, izdarot 34 metienus, tomēr pretinieku vārtsargs Kiriļs Kaļiņins kapitulēja tikai reizi, kamēr viesu ripu ķērājs Jānis Voris atvairīja 19 no 21 metiena.

Abas komandas trešdien tiksies atkārtorti.

"Rīga" ar 12 punktiem 17 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik ieņem 15.vietu 17 komandu konkurencē, bet "Atlanti" ar 14 punktiem 13 mačos atrodas 12.pozīcijā.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011.gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 34 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē. Zīmīgi, ka Ķīnas klubs Pekinas "Kuņluņ Red Star Junior" šosezon mājas spēles aizvada "Volvo" ledus hallē Rīgā.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6.martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15.vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!