Foto: DELFI

Latvijas klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien ar 3:0 (0:0, 0:0, 3:0) izbraukumā vēlreiz pārspēja Baltkrievijas vienību Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik", ko vada Latvijas speciālists Aleksandrs Beļavskis.

Divus vārtus rīdzinieku labā guva Nikolajs Jeļisejevs, bet vienus iemeta Edgars Kurmis.

Zīmīgi, ka šajā cīņā visi vārti tika gūti tikai trešajā trešdaļā. Vispirms tās ceturtajā minūtē izcēlās Jeļisejevs, kuram rezultatīvi piespēlēja Rūdolfs Maslovskis un Krišs Lipsbergs. Savukārt Kurmis savus vārtus guva pēc nedaudz vairāk kā trim minūtēm, acīgi piespēlējot Ričardam Kondrātam.

"Rīgas" vienība trešo naglu "Dinamo-Šiņņik" zārkā iedzina vien 12 sekundes līdz pamatlaika beigām, kad otro reizi mača gaitā izcēlās Jeļisejevs, palīdzot rīdziniekiem turpināt lieliski iesākto sezonu.

Kā zināms, abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē trešdien "Rīga" izcīnīja uzvaru ar 4:1 (0:0, 4:1, 0:0).

Pēc šīs cīņas rīdzinieki atgriezīsies Latvijā, lai svētdien un pirmdien aizvadītu divas cīņas pret Stupino "Kapitan" komandu.

Kā ziņots, četru spēļu izbraukuma sēriju Baltkrievijā "Rīga" sāka nedēļas nogalē, kad sākotnēji ar rezultātu 2:1 pagarinājumā pieveica Minskas "Junostj" vienību, bet atkārtotajā mačā cieta neveiksmi ar 0:3, pārtraucot septiņu uzvaru sēriju un neizmantojot iespēju vismaz uz brīdi pārņemt konferences līderpozīciju.

Šīs ir vienīgās "Rīgas" komandas MHL izbraukuma spēles šomēnes, taču no 18. līdz 20.oktobrim liela daļa vienības spēlētāju, pārstāvot "Dinamo Juniors", Anglijas pilsētā Notingemā piedalīsies Kontinentālā kausa otrās kārtas izspēlē.

Šīs sezonas 14 spēlēs rīdzinieki piedzīvojuši tikai divus zaudējumus pamatlaikā. Tāpat viņiem ir viena tehniskā uzvara, jo no sacensībām izslēgta Ungārijas vienība Budapeštas "Patriot". Līdz ar to Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Rīga" ar 32 punktiem 14 spēlēs saglabājusi otro vietu.

Pēc "Patriot" komandas izslēgšanas MHL regulārajā čempionātā palikušas 39 komandas no septiņām valstīm, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!