Foto: F64

Sezonu ļoti sekmīgi sākušais Latvijas klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien ar 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) izbraukumā piekāpās Minskas "Junostj" vienībai no Baltkrievijas, piedzīvojot otro zaudējumu pamatlaikā šajā sezonā.

Kā zināms, abu komandu pirmajā tikšanās reizē sestdien rīdzinieki tika pie uzvaras pagarinājumā ar 2:1.

Mača rezultāts tika atklāts vien otrajā trešdaļā, kad izcēlās Aleksandrs Karakuļko, bet pēc tam vārtus guva arī Romāns Dukovs.
Savukārt mača galarezultātu uzstādīja Vsevolods Kaškars, kurš Latvijas komandas vārtsargu Rihardu Cimermani pārspēja vien nedaudz vairāk kā minūti līdz pamatlaika izskaņai.

Zīmīgi, ka pirms šī mača "Rīga" bija izcīnījusi septiņas uzvaras pēc kārtas.

Pēc tam nākamajā trešdienā un ceturtdienā rīdzinieki izbraukumā divreiz tiksies ar Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik", ko vada Latvijas speciālists Aleksandrs Beļavskis. Šajā izbraukuma sērijā kopā ar "Rīgas" komandu devušies arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" rezervisti Cimermanis, Andris Siksnis un Edgars Siksna.

Šīs ir vienīgās "Rīgas" komandas MHL izbraukuma spēles šomēnes, tomēr no 18. līdz 20.oktobrim liela daļa šīs vienības spēlētāju, pārstāvot "Dinamo Juniors", Anglijas pilsētā Notingemā piedalīsies Kontinentālā kausa otrās kārtas izspēlē.

Šīs sezonas 12 spēlēs rīdzinieki piedzīvojuši tikai divus zaudējumus pamatlaikā. Tāpat viņiem ir viena tehniskā uzvara, jo no sacensībām izslēgta Ungārijas vienība Budapeštas "Patriot".

Tikmēr zaudējumu piedzīvojusi Latvijas jaunā uzbrucēja Denisa Baškatova pārstāvētā Kirovočepeckas "Olimpija" komanda, kas ar 1:3 (0:1, 0:2, 1:0) savā laukumā piekāpās Permas "Molot" hokejistiem.

Baškatovs šajā mačā ne ar ko ievērības cienīgu neizcēlās.

Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Rīga" ar 26 punktiem 12 spēlēs atkritusi uz ceturto vietu, lai gan uzvaras gadījumā pret "Junostj" vismaz uz īsu laiku būtu ieņēmusi konferences līderes godu.
Savukārt "Olimpija" Austrumu konferencē 11 mačos tikusi pie sešiem punktiem, kas dod 18.vietu 20 komandu konkurencē.

Pēc "Patriot" komandas izslēgšanas MHL regulārajā čempionātā palikušas 39 komandas no septiņām valstīm, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!