Latvijas komanda "Rīga" otrajā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) izslēgšanas turnīra spēlē pirmdien ar rezultātu 0:5 (0:2, 0:2, 0:1) savā laukumā bezcerīgi kapitulēja Čerepovecas "Almaz" hokejistiem.

Rīdzinieki pa diviem vārtiem ielaida pirmajās divās trešdaļas un reizi kapitulēja arī pēdējā spēles daļā, nopietni neiesaistoties cīņā par panākumu.

Līdz ar to izslēgšanas turnīra pirmās kārtas sērijā līdz trim uzvarām rīdzinieki nokļuvuši iedzinējos ar rezultātu 0-2.

Pirmajā mačā svētdien "Rīgas" hokejisti piekāpās viesiem no Čerepovecas ar 3:6.

Turpinājumā abas komandas dosies uz Čerepovecu, lai ceturtdien aizvadītu sērijas trešo cīņu. Turpat nepieciešamības gadījumā risināsies arī ceturtais un piektais mačs.

Regulārajā sezonā abas komandas savā starpā tikās četras reizes, turklāt gan oktobrī divās spēlēs Čerepovecā, gan decembrī aizvadītajos mačos Rīgā panākumus dalīja uz pusēm.

Pēdējās 11 regulārās sezonas spēlēs "Rīgas" hokejisti piedzīvoja vien divus zaudējumus un Ziemeļrietumu divīzijas noslēguma kopvērtējumā ar 83 punktiem 56 spēlēs ieņēma ceturto vietu, bet Rietumu konferencē palika devītā.

Tikmēr "Almaz" ar 85 punktiem izcīnīja astoto vietu Rietumu konferencē.

Kā zināms, finansiālu problēmu dēļ no šīs divīzijas un MHL turnīra kopumā izstājās Čehijas komanda Karlovi Vari "Energie", bet organizatori lēma, ka šajā divīzijā vietu kārtība tiks noteikta pēc punktu un nospēlēto maču procentuālās attiecības, jo vairākas komandas nepaspēja izspēlēt visus mačus ar Čehijas vienību.

MHL regulārajā čempionātā klubi bija sadalīti divās konferencēs un četrās divīzijās. Izslēgšanas spēlēs iekļuva katras divīzijas astoņas labākās komandas jeb 32 no 38 sacensību dalībniekiem.

"Rīga" MHL izslēgšanas spēles sasniegusi visas piecas reizes, kuras piedalījusies. Pirmajās trijās sezonās tā allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai, bet pērnajā sezonā, kad pirmoreiz "play-off" cīņās piedalījās 32 nevis 16 komandas, sākotnēji "Rīgas" hokejisti saspringtā sērijā ar 3-2 pieveica Austrijas vienību Zalcburgas "Red Bull", bet pēc tam ar 2-3 piekāpās nākamajai finālistei Maskavas "Krasnaja armija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!