Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) vienības Šveningeres "Wild Wings" hokejists Rihards Bukarts turpina aizvadīt sezonu, neskatoties uz kājas savainojumu, sarunā ar aģentūru LETA atklāja pats sportists.

"Sezonas sākumā bija smaga trauma, tāpēc process, kā iekļāvos spēlē, nebija viegls. Izkritu ārā uz kādu mēnesi, pēc tam lēnā garā tiku atpakaļ savā formā. Tāpat nomainījās treneris, bija ļoti daudz kā jauna un negaidīta. Tagad viss ir labi, treneris uzticas un mani labi saprot, tāpēc ir rezultāts," skaidroja Bukarts, kurš 35 spēlēs DEL sakrājis 16 (7+9) punktus.

"Jāskatās, kas būs ar veselību. Trauma bija patiešām nopietna, un sekas tai jūtamas gandrīz katru dienu. Strādājam ar fizioterapeitu un fitnesa treneri. Kājai pārrāvu muskuli, ļoti sāpīga vieta, kas hokejistiem ir nepatīkami. Ceru un domāju, ka iztiksim bez operācijas," pauda hokejists, kurš esot gatavs cīnīties par vietu šī gada Latvijas valstsvienības modelī.

Latvijas vīriešu hokeja izlase, kas pārsvarā sastāvēja no vietējās "Optibet" Hokeja līgas spēlētājiem, pagājušajā nedēļā trenera Valērija Kuļibabas vadībā izcīnīja otro vietu pārbaudes turnīrā Dienvidkorejā. Tikmēr daži valstsvienības vadošie spēlētāji paviesojās Rīgā, kur notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) organizēts treneru seminārs ar izlases galvenā trenera Boba Hārtlija līdzdalību.

"Vienmēr forši atgriezties pie Boba, atcerēties nianses un pareizās detaļas. Patīkami nedaudz tikt vaļā no kluba un satikt komandas biedrus. Rutīna nav tā pati labākā lieta. Tā ir laba iespēja nedaudz tikt projām no komandas, lai pēc tam atgrieztos ar jaunām emocijām un enerģiju. Tas bija galvenais uzdevums, tāpēc arī Bobs sagatavojis tādus treniņus, lai uzturētu tonusu. Ar komandu Vācijā bija paredzēti 2-3 treniņi, bet labāk tos aizvadu ar izlasi un tajā pat laikā satieku ģimeni, uzlādēdamies ar pozitīvu enerģiju," stāstīja Bukarts, kurš valstsvienībā spēlējis pēdējos divos pasaules čempionātos, kopā piecpadsmit spēlēs gūstot vienus vārtus un atdodot piecas rezultatīvas piespēles.

Bukarts iepriekšējos sezonu iesāka Čehijas augstākās līgas vienībā Zlīnas "Aukro Berani", ko novembra sākumā atstāja, vēlāk pievienodamies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienībai Rīgas "Dinamo", bet sezonu viņš noslēdza Berlīnes "Eisbaren" sastāvā, ar kuru kļuvu par Vācijas vicečempionu.

"Varēju palikt gan Čehijā, gan Rīgas "Dinamo". Tie bija mani personīgie lēmumi - pamest tās komandas. Mans aģents un es uzskatījām, ka tie bija pareizie lēmumi. Domāju, ka izdarīju pareizos soļus savā karjerā. Pārejot uz Berlīni, ieguvu vēl papildu 20 spēles sezonā, kas man kā jaunam hokejistam bija ļoti svarīgi. Berlīnes komanda gribēja, lai palieku tur, bet nesanāca vienoties par līgumu, jo viņiem bija deviņi leģionāri, bet desmitajam īpašnieks [Losandželosas "Kings"] neizdalīja naudu," atklāja Bukarts.

Bukarta pērn pārstāvētā Rīgas "Dinamo" šobrīd aizvada vienu no labākajām sezonām pēdējo gadu laikā.

"Rīgas "Dinamo" spēlēt pavisam citādāku hokeju nekā citur Eiropā. Ģirts Ankipāns grib spēlēt ātru un agresīvu hokeju, ko ne visur Eiropā spēlē. Tomēr tā ir jauna tendence, un man tā patīk. Kā redzams, rezultāts ir, jo komanda cīnās par vietu izslēgšanas turnīrā. Tas nozīmē to, ka sistēma strādā un viss notiek," atzina Bukarts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!