Foto: F64

Latvijas hokejists Rihards Bukarts svētdien pēc divu maču izlaišanas atgriezās Berlīnes "Eisbaren" sastāvā un palīdzēja komandai sasniegt Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) izslēgšanas turnīra finālu.

Pusfināla sērijas sestajā spēlē "Eisbaren" izbraukumā ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) pieveica Nirnbergas "Ice Tigers" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām gūstot panākumu ar 4-2.

Pirmajos divos periodos abas vienības apmainījās gūtiem vārtiem, bet uzvaru trešajā trešdaļā viesiem nodrošināja kanādiešu uzbrucējs Marks Olivers, izceldamies cīņas 57. minūtē.

Bukarts šajā mačā spēlēja Berlīnes kluba otrajā uzbrucēju virknējumā, bet ar rezultativitāti neizcēlās. Iepriekšējās divas spēles viņš izlaida nelielu veselības likstu dēļ.

Finālā "Eisbaren" tiksies ar Minhenes "Red Bull" komandu, kas savā sērijā ar 4-1 uzveica Manheimas "Adler".

"Eisbaren" par Vācijas čempioni kopumā kļuvusi septiņas reizes, bet iepriekšējo reizi tas notika 2013. gadā.

Bukarts izslēgšanas turnīrā deviņās spēlēs guvis četrus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli. Savukārt DEL regulārajā čempionātā viņš paspēja aizvadīt divas cīņas, kurās atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Kā vēstīts, ceturtdaļfināla sērijā "Eisbaren" ar 4-1 pārspēja Volfsburgas "Grizzly Adams" vienību.

"Eisbaren" DEL regulāro čempionātu noslēdza otrajā vietā, bet pirmā bija tieši Minhenes "Red Bull". Līdz ar to finālā tiksies abas regulārā turnīra spēcīgākās komandas.

Pašlaik 22 gadu vecais Bukarts sezonu iesāka Čehijas augstākās līgas vienībā Zlīnas "Aukro Berani", ko novembra sākumā atstāja, bet vēlāk pievienojās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienībai Rīgas "Dinamo".

Zlīnas komandā viņš 17 spēlēs izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Spēles laiks viņam bija krietni mazāks nekā brālim Robertam, kurš bija viens no "Aukro Berani" komandas līderiem. Savukārt Rīgas "Dinamo" vienībā Bukarts šosezon 14 KHL spēlēs tika pie vieniem gūtajiem vārtiem.

Tikmēr latviešu aizsarga Arvīda Reķa pārstāvētā Augsburgas "Panther" Vācijas čempionāta izslēgšanas spēlēs netika, sezonu noslēdzot kopvērtējuma 12. vietā starp 14 vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!