Foto: LETA
Latvijas hokejisti Rihards Melnalksnis un Nauris Sējējs karjeru turpinās Kisnahtas hokeja klubā "Lions", kas spēlē Šveices pēc spēka otrajā līgā un ir Cīrihes "Lions" fārmklubs, piektdien paziņoja klubs.

"Lions" ziņo, ka nākamajai sezonai sastāvu papildina somu uzbrucējs Jarno Kerki, komandā atgriežas Matija Hinterkirhers, kā arī pievienojas Melnalksni, Sējējs un Dominiks Buhli.

23 gadus vecais latviešu uzbrucējs Melnalksnis komandai pievienojas no Cīrihes virslīgas vienības, bet Sējējs pārnāk no cita Šveices pēc spēka otrās līgas kluba "Chaux-de-Fonds".

Abi noslēguši ar "lauvām" viena gada līgumu. Tāpat abiem ir Šveices hokeja licence, kas atļauj klubam viņus iesaistīt sastāvā kā vietējos spēlētājus, saglabājot vietu citiem ārzemniekiem.

Melnalksnis Šveicē spēlē jau kopš 2013./2014.gada sezonas. Viņš vispirms 2017./2018.gada sezonā debitēja Latvijas izlasē, bet nākamajā sezonā - arī Šveices virslīgā Langnavas vienības rindās.

Nākamajās trīs sezonās viņš daļu sezonas pavadīja izīrēts dažādiem pēc spēka otrās Šveices līgas klubiem, bet Šveices virslīgā viņa kontā Langnavas vienības rindās ir vieni gūti vārti un trīs rezultatīvas piespēles 49 cīņās.

Sējējs uz Ženēvas "Servette" kluba sistēmu pārcēlās 2016./2017.gada sezonā, bet aizvadītajā sezonā tika izīrēts "Chaux-de-Fonds".

Šveices virslīgā aizsargs nav aizvadījis ne spēli, bet Latvijas izlases rindās viņa kontā ir sešas spēles, no kurām viena - Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!