Foto: LETA

Latviešu uzbrucējs Roberts Bukarts ceturtdien veica rezultatīvu piespēli Čehijas augstākās hokeja līgas mačā, kas palīdzēja viņa un aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētajai Tršinecas "Ocelārži" gūt jau devīto uzvaru pēc kārtas.

"Ocelārži" savā laukumā ar 4:1 (1:0, 3:0, 0:1) pārspēja Pardubices "Dinamo".

Bukarts rezultatīvi asistēja mājinieku pirmo vārtu guvumā, kad mača sestajā minūtē Martins Rūžička atklāja cīņas rezultātu.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā laukumā pavadītajās 13 minūtēs un 19 sekundēs veica piecus metienus pa vārtiem, šajā rādītājā būdams aktīvākais spēlē, un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Šosezon viņš 21 spēlē guvis četrus vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Galviņš nospēlēja 12 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā metienus pa vārtiem neveica, bet nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Pateicoties šai uzvaru sērijai, "Ocelārži" šo mēnesi noslēgs bez piedzīvotiem zaudējumiem.

Čehijas čempionāta vadībā ar 46 punktiem 23 spēlēs ir "Ocelārži", tuvākos sekotājus apsteidzot par sešiem punktiem, kamēr aizsarga Oskara Cibuļska un uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" ar 39 punktiem 23 mačos ir ceturtajā vietā. Tikmēr aizsarga Ralfa Freiberga un uzbrucēja Edgara Kuldas pārstāvētā Zlīnas "PSG Berani" ar 33 punktiem 22 cīņās ierindojas astotajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!