Latvijas jauniešu izlašu hokejists Roberts Bļugers, kura vecākais brālis Teodors Bļugers spēlē Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pievienojies Dienvidu profesionālās hokeja līgas (SPHL) komandai Pensakolas "Ice Flyers", vēstī vienība.

23 gadus vecais Bļugers ar komandu noslēdzis izmēģinājuma jeb "try-out" līgumu, komanda ziņo sociālajā vietnē "Twitter".

Roberts Bļugers sezonu uzsāka Amerikas Nacionālo koledžu sporta asociācijā (NCAA), pārstāvot Aļaskas-Fērbenksas Universitāti. Uzbrucējs divās aizvadītās spēlēs atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt viņa jaunā komanda ieņem sesto vietu SPHL 11 komandu konkurencē. Floridas štatā esošās Pensakolas vienība četras reizes kļuvusi par SPHL čempioniem, to paveicot arī 2020./2021. gada sezonā. Čempionātu veido ASV dienvidaustrumos un Vidējos Rietumos esošas komandas.

Roberts Bļugers uz ASV no "Prizma"/"Pārdaugava" hokeja skolas pārcēlās 2012. gadā, pievienojoties Šetukas-Seintmarijas skolai, kuru pārstāvēja arī viņa brālis. Uzbrucējs vēlāk spēlējis arī ASV junioru līgās NAHL un USHL, bet studijas uzsāka 2019. gadā, spēlējot Augšezera Universitātes komandas "Lakers" sastāvā, trijās spēlēs paliekot bez punktiem.

Sezonu vēlāk Bļugers gan pārgāja uz Aļaskas-Fērbenskas Universitāti, kurā tolaik vēl strādāja Latvijas izlases trenera asistents Kārlis Zirnis. Tieši viņš savulaik uzsāka latviešu plūsmu uz šo skolu, un šajā sezonā tās komandā spēlē aizsargi Arvils Bergmanis, Kristaps Jākobsons, Roberts Kaļķis un Markuss Komuls, kā arī vārtsargs Gustavs Dāvis Grigals.

Roberts Bļugers pārstāvējis Latviju arī četros jauniešu čempionātos. Uzbrucējs divreiz spēlējis gan U-18 izlases, gan U-20 izlases rindās, 24 mačos sakrājos trīs punktus (2+1).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!