Foto: LETA

Latvijas uzbrucējs Roberts Bukarts otrdien guva vārtus Čehijas augstākās līgas spēlē, bet neglāba savu un aizsarga Gunta Galviņa pārstāvēto Tršinecas "Ocelārži" komandu no zaudējuma.

"Ocelārži" Čehijas čempionāta līderu duelī viesos ar rezultātu 3:4 (0:1, 0:2, 3:1) piekāpās Libereces "Bīlī Tigrši" vienībai.

Bukarts vārtus guva trešā perioda sestajā minūtē, kad vairākumā veiksmīgi nospēlēja pretinieku vārtu priekšā, panākdams 1:3. Turpinājumā viesi panāca izlīdzinājumu, bet divas minūtes pirms pamatlaika beigām laukuma saimniekiem uzvaru atnesa Libors Hudāčeks.

Bukarts šajā mačā uz ledus pavadīja 15 minūtes un 41 sekundi, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, tika pie divām soda minūtēm un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tikmēr Galviņš 17 minūtēs un 11 sekundēs veica vienu metienu pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Bukarts šosezon 33 mačos guvis piecus vārtus un veicis 14 rezultatīvas piespēles, kamēr Galviņš aizvadījis tikpat spēles, izceldamies ar diviem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Čehijas čempionāta vadībā ar 72 punktiem 37 spēlēs ir Tršinecas "Ocelārži" un Libereces "Bīlī Tigrši" komandas, bet trīs punktus zaudē aizsarga Oskara Cibuļska un uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield". Tikmēr aizsarga Ralfa Freiberga un uzbrucēja Edgara Kuldas pārstāvētā Zlīnas "PSG Berani" ar 53 punktiem 37 cīņās atrodas desmitajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!