Foto: F64

Latviešu hokeja uzbrucējs Roberts Bukarts piektdien guva vārtus Čehijas augstākās līgas mačā, palīdzot Zlīnas "Aukro Berani" komanda, kurā spēlē arī Rihards Bukarts un Ralfs Freibergs, ar rezultātu 3:1 (2:0, 1:0, 0:1) viesos apspēlēt Litvīnovas "Verva".

Vecākais no brāļiem Bukartiem otrajā trešdaļā izvirzīja savu komandu vadībā ar 3:0. Vismaz punktu viņš guva ceturtajā mačā pēc kārtas.

Roberts Bukarts šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūti un 52 sekundes, izceļoties ar pieciem metieniem pa vārtiem, divām soda minūtēm, kuru izciešanas laikā "Verva", spēlējot piecatā pret trijiem, iemeta vienīgos vārtus, kā arī uzvarētu vienu no diviem iemetieniem un pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Šosezon viņš 19 mačos atzīmējies ar deviņiem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Freibergs nospēlētajās 24 minūtēs un piecās sekundēs atzīmējās ar diviem metieniem pa vārtiem, diviem bloķētiem raidījumiem un neitrālu lietderības koeficientu.

Savukārt Rihards Bukarts šim mačam nebija pieteikts.

Citā spēlē piektdien neveiksmi piedzīvoja aizsarga Oskara Cibuļska un uzbrucēja Andra Džeriņa pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" komanda, kas viesos ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) piekāpās "Olomouc" hokejistiem. Vienīgos vārtus 49.minūtē guva Bruno Mrāzs.

Cibuļskis laukumā bija 20 minūtes un 51 sekundi, bloķējot trīs pretinieku raidījumus un paliekot ar neitrālu lietderības koeficientu. Kamēr Džeriņš spēlēja 12 minūtes un 15 sekundes, izceļoties ar vienu metienu un vienu spēka paņēmienu, uzvarot trijos no septiņiem iemetieniem, kā arī paliekot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Čehijas čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā ar 37 punktiem 18 spēlēs atrodas Plzeņas "Škoda", kamēr ceturtā ar 34 punktiem ir "Mountfield", bet "Aukro Berani" ar 28 punktiem ieņem sesto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!