Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols no Zviedrijas augstākās līgas komandas "Orebro" izīrēts uz šīs valsts otrās līgas jeb "Allsvenskan" vienību "Karlskoga".

Ābols iepriekšējās divas sezonas pavadīja Ziemeļamerikā, spēlējot Rietumu hokeja junioru līgas (WHL) klubā Portlendas "Winterhawks" un Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandā Akadijas/Batērstas "Titan". Aizvadītajā sezonā viņš 54 spēlēs guva 18 vārtus un veica 33 rezultatīvas piespēles.

Savukārt pagājušajā vasarā viņš atgriezās Eiropā un noslēdza līgumu ar "Orebro" vienību, kuras sastāvā aizvadīja 26 mačus, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli, tomēr nozīmīgu lomu nespēja iegūt.

"Situāciju ar Rodrigo vērtēsim dienu pa dienai. Iepazīsim viens otru un domājam, ka risinājums ir labs," izteicies "Karlskoga" menedžeris Torstens Ingvesons.

Šobrīd "Allsvenskan" turnīrā "Karlskoga" ar 34 punktiem 31 spēlē ir noslēdzošajā, 14.pozīcijā.

Ābola līgums ar "Orebro" komandu ir spēkā arī uz nākamo sezonu.

"Klubā nespēlēju tik daudz, kā gribētu, jo komandā esam 16 uzbrucēji, kuri visi rotējam. Tā īsti savu vietu vēl neesmu iekarojis. Varbūt kaut kur pietrūkst pārliecības un realizēto momentu, tāpēc pagaidām esmu pa nullēm. Kad kāds ir satraumējies, tad nedaudz pamaina sastāvu, bet jaunākie hokejisti pārsvarā esam ceturtajā maiņā. Centra uzbrucēja pozīcijā ir jākonkurē ar diviem Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējušiem hokejisti, kā arī ar vēl vienu pieredzējušu spēlētāju. Nav ko žēloties vai meklēt attaisnojumus, jācenšas nopelnīt treneru uzticība," novembrī, esot Latvijā, žurnālistiem teica Ābols, paužot, ka "Orebro" komandas redzeslokā bijis jau vairākus gadus.

Pirms došanās uz Ziemeļameriku Ābols pārstāvēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu "Rīga" un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Rīgas "Dinamo". Ābols KHL aizvadījis 14 cīņas, kurās guvis vienus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

2016.gada vasarā Ābolu Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā septītajā kārtā ar kopējo 184.numuru izvēlējās Vankūveras "Canucks".

"Ar Vankūveru neesmu runājis kopš pagājušās sezonas, nezinu, vai viņi seko manām gaitām. Pirmo gadu aizbraucu uz jauno spēlētāju nometni, pēc kuras viņi pauda nožēlu, ka nevar jau tad parakstīt līgumu. Tas arī bija viss, ko no viņiem dzirdēju līdz nākamajai vasarai, kurā mani nodraftēja. Iepriekšējās sezonas sākums man neizdevās, sanāca mainīt komandu. Atbrauca no "Canucks" komandas, vienu spēli paskatījās, parunāja, bet pēc tam nekādu kontaktu nebija. NHL skatos un "Canucks" sekoju līdzi nedaudz vairāk nekā citām komandā. Nav tā, ka es būtu apvainojies. Sapnis par NHL ir vēl dzīvs, bet pie tā jāstrādā," iepriekš stāstīja Ābols.

Zīmīgi, ka tieši Zviedrijā Rodrigo Ābols uzsāka hokejista gaitas, jo savulaik tur spēlēja arī viņa tēvs Artis.

Ābols Latvijas izlasei palīdzējis divos pasaules čempionātos, bet pērnā gada meistarsacīkstēs viņš netika iekļauts valstsvienības sastāvā. Aizpērn uzbrucējs piedalījās arī 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, trīs spēlēs gūstot vienus vārtus un veicot divas rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!