Latvijas hokeja aizsargs Kristians Rubīns noslēdzis līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Toronto "Maple Leafs", vēsta kluba preses dienests.

"Maple Leafs" noslēgusi divu gadu līgumu ar aizsargu no Latvijas. Līdz šim viņam bija līgums ar komandas fārmklubu Amerikas hokeja līgā Toronto "Marlies".

Aizvadītajā sezonā 22 gadus vecais Rubīns AHL čempionātā aizvadīja 47 spēles, kurās guva divus vārtus un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles. Latvietis jau sezonu iepriekš 15 spēles nospēlēja "Marlies" sastāvā, taču lielāko daļu nospēlēja Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) klubā Ņūfaundlendas "Growlers", ar kuru kļuva par čempioniem. Rubīns "Growlers" rindās 2018./2019. gada sezonā aizvadīja 56 spēles, kurās izcēlās ar 18 punktiem (2+16). Savukārt 17 izslēgšanas turnīra mačos viņa kontā bija vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Rubīns debitējis arī Latvijas izlases rindās, piedaloties 2018. gada pasaules čempionātā.

Pirms profesionāļa karjeras Rubīns spēlējis Rietumu Hokeja līgas (WHL) vienībā Medisinhetas "Tigers" un Zviedrijas kluba "Vasteras" jauniešu komandās, kā arī galvenajā vienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!