Foto: LETA

Latviešu aizsargs Kristiāns Rubīns svētdien saņēmis izsaukumu uz pagājušās sezonas Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempioni Toronto "Marlies", ziņo Austrumkrasta hokeja līga (ECHL).

Pirms šīs sezonas 21 gadus vecais Rubīns bija Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Toronto "Maple Leafs" treniņnometnē, bet novembrī noslēdza līgumu ar "Marlies" vienību, taču Ziemeļamerikas otrajā spēcīgākajā līgā viņš vēl nav debitējis.

Sezonu latvietis sāka vēl līmeni zemākajā ECHL, kur Ņūfaundlendas "Growlers" rindās 56 spēlēs guvis divus vārtus un veicis 16 rezultatīvas piespēles, tikdams arī pie pozitīva lietderības koeficienta +17.

Uz "Marlies" latvietis tika izsaukts jau novembrī un janvārī, tomēr debiju AHL nepiedzīvoja.

Pagājušā gada maijā Rubīns Latvijas izlases rindās debitēja pasaules čempionātā, aizvadot solīdu turnīru, jo astoņās spēlēs guva vienus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli.

Iepriekšējās divas sezonas aizsargs arī aizvadīja Ziemeļamerikā, spēlējot Rietumu Hokeja līgas (WHL) junioru vienībā Medisinhetas "Tigers", kur kopumā aizvadīja 126 spēles, kur guva 11 vārtus, atdeva 51 rezultatīvu piespēli, nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +35 un 60 soda minūtes.

Vēl pirms tam Rubīns trīs sezonas spēlēja Zviedrijā, kur spēlēja kluba "Vasteras" jauniešu komandās, kā arī galvenajā vienībā.

"Marlies" ir pašreizējā AHL čempionvienība, bet Ziemeļu divīzijas kopvērtējumā tā ar 69 punktiem 58 spēlēs ir trešajā vietā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!