Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 3:2 pārspēja Ņujorkas "Rangers" un turpināja cīņu par iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā.

Girgensons šajā mačā spēlēja ceturtajā maiņā kopā ar Peitonu Krebsu un Kailu Okposo un laukumā pavadīja 14:25 minūtes, no kurām 2:31 nospēlēja mazākumā. Latvietis pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un uzvarēja visos iemetienos, kuros piedalījās.

Spēles 15. minūtē Džonam-Džeisonam Peterkam izdevās izvirzīt vadībā "Sabres" vienību, kad viņš no Džeka Kvina vārtu priekšā saņēma piespēli un izdarīja precīzu metienu. Otrās trešdaļas otrajā un 12. minūtē Artēmijs Panarins guva vārtus "Rangers" vienībai. Vispirms viņš precīzi meta pretuzbrukumā, metot gar tuvējo vārtu stabu, bet tad viņš saņēma ripu iemetienu aplī un uzreiz raidīja to vārtos.

"Sabres" rezultātu izlīdzināja 49. minūtē, kad Keisijs Mitelstads savāca vārtsarga atvairīto ripu un ar atkārtotu metienu guva vārtus. Cīņa turpinājās pagarinājumā un pēcspēles metienu sērijā, un piektajā kārtā tieši Mitelstads izrāva savai komandai ļoti vajadzīgo uzvaru.

Citās spēlēs "Sabres" tieši konkurenti cīņā par vietu Stenlija kausa izcīņā piedzīvoja zaudējumus. Ņujorkas "Islanders" ar 2:5 piekāpās Vašingtonas "Capitals", bet Floridas "Panthers" ar 1:2 pagarinājumā zaudēja Toronto "Maple Leafs".

"Sabres" 79 spēlēs izcīnījusi 87 punktus, un tā pirmo reizi kopš 2010./2011. gada izcīnīja 40 uzvaras sezonā. Atlantijas divīzijā Bufalo komanda ierindojas piektajā vietā, cīnoties par atlikušo "wild card" uz Stenlija kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!