Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē izbraukumā ar rezultātu 7:2 sagrāva Monreālas "Canadiens".

Tādējādi "Sabres" pārtrauca astoņu zaudējumu sēriju. Uzvaru Bufalo komanda nebija izcīnījusi kopš 2. novembra.

Girgensons šajā mačā darbojās ceturtajā virknējumā kopā ar debitantu Taisonu Džostu un Rasmusu Asplundu. Latvietis nospēlēja 10:08 minūtes, no kurām 4:37 nospēlēja mazākumā. Šajā laikā viņš vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un uzvarēja 50% iemetienu. Girgensona lietderības koeficients bija neitrāls.

"Sabres" labā ar diviem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džefs Skiners, bet vārtus guva arī Rasmuss Dalīns, Džons-Džeisons Peterka, Alekss Tuhs, Henri Jokiharju un Teidžs Tompsons. "Canadiens" labā ar rezultatīviem metieniem izcēlās Kouls Kofīlds un Šons Monahans.

"Sabres" spēli iesāka vētraini, un divi vārti tika gūti pirmajā minūtē, bet rezultāts 3:0 tika panākts jau trešajā minūtē. Arī turpinājums bija veiksmīgs, un vēl trīs bezatbildes vārti tika gūti trešajā trešdaļā.

"Sabres" ar 19 spēlēs izcīnītajiem 16 punktiem Austrumu konferencē pakāpās uz 14. pozīciju, apsteidzot Elvja Merzļikina pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!