Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Bufalo "Sabres" ar Zemgu Girgensonu sastāvā, bet vārtsargi no Latvijas Elvis Merzļikins un Artūrs Šilovs palika rezervē.

Girgensona pārstāvētā "Sabres" ar rezultātu 3:2 pārspēja Lasvegasas "Golden Knights"

Girgensons šajā mačā darbojās ceturtajā virknējumā kopā ar Peitonu Krebsu un Kailu Okposo. Viņš laukumā pavadīja 13:29 minūtes, no kurām 1:43 nospēlēja mazākumā. Latvietis pielietoja divus spēka paņēmienus un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Visus trīs vārtus "Sabres" guva otrajā trešdaļā, precīzi metot Džefam Skinearam, Teidžam Tompsonam un Lorensam Pailatam. Čendlers Stīvensons un Reilijs Smits divus vārtus Lasvegasas komandai atguva, bet atspēlēšanās šoreiz izpalika.

Citā mačā Kolumbusas "Blue Jackets" ar rezultātu 1:2 savā laukumā piekāpās Dalasas "Stars".

"Blue Jackets" vārtus sargāja Daniils Tarasovs, kurš atvairīja 32 no 33 pretinieku metieniem. Merzļikins palika uz rezervistu soliņa.

Vaiats Džonstons 21. minūtē deva vadību "Stars" komandai, bet pamatlaika izskaņā Džeisons Robertsons ar metienu tukšos vārtos panāca rezultātu 2:0. Kents Džonsons guva "goda vārtus" Kolumbusas komandai 15 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Artūrs Šilovs vēl nepiedalījās Vankūveras "Canucks" spēlē, kurā tā pirmdien ar 1:5 zaudēja Sentluisas "Blues".

"Canucks" vārtos Speners Martins tika galā ar 22 no 27 metieniem, bet Šilovam vēl netika dota iespēja sevi pierādīt uz NHL ledus.

Uzvarētājiem vārtus guva trīs vārtus guva Džordans Kairū, bet reizi precīzs bijs Neitens Volkers un Roberts Tomass. "Canucks" vienīgos vārtus guva Iļja Mihejevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!