Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons inficējies ar Covid-19, turklāt pārcieš slimības simptomus, trešdien paziņoja komandas ģenerālmenedžeris Kevins Adamss.

Covid-19 protokolā ievietots ne tikai Girgensons, bet arī Džefs Skiners. Jau iepriekš tur nonāca "Sabres" komandas uzbrucējs Vinnijs Hinostroca. Tiesa, tikai Girgensons no šī trio izjutis Covid-19 simptomus. Visi trīs hokejisti ir vakcinēti pret Covid-19.

"Sabres" komandai nākamā spēle paredzēta vien 27. decembrī pret Ņujorkas "Islanders" vienību. Komandai bija paredzētas spēles 20., 22. un 23. decembrī, taču uzliesmojumi pretinieku ("Avalanche" un "Blue Jackets") vienībās spieda šīs spēles pārcelt.

Zemgus Girgensons šosezon 30 spēlēs guvis sešus vārtus, atdevis piecas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -6.

Jau ziņots, ka svētdien NHL nolēma, ka vismaz līdz Ziemassvētkiem netiks aizvadītas spēles starp ASV un Kanādas komandām, bet pēc tam atcēla gandrīz visus līdz brīvdienām paredzētos mačus.

Kopumā pārceltas jau vairāk nekā 40 spēles, tomēr NHL vadība norāda, ka sezona turpināsies un pārceltie mači tiks izspēlēti.

Ziemassvētku pārtraukums NHL paredzēts no 23. decembra līdz 26. decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!