Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 6:3 (1:1, 1:1, 4:1) pārspēja Vankūveras "Canucks", kur spēlē cits Latvijas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

Girgensons savainojuma dēļ šajā mačā nepiedalījās, turklāt laukumā nevarēs iziet vismaz turpmākās divas nedēļas.

Tikmēr Ķēniņš nospēlēja 13 minūtes un astoņas sekundes, metienus pa vārtiem neveicot un izpelnoties negatīvu lietderības koeficientu -1.

Lai gan mača rezultāts pēc divām trešdaļām vēstīja par kaujiniecisko neizšķirtu 2:2, un vienības ar vārtu guvumiem apmainījās arī trešā perioda ievadā, pēdējo astoņu minūšu laikā "Sabres" guva trīs bezatbildes vārtus, nodrošinot sev pārliecinošu uzvaru.

Par cīņas pirmo zvaigzni tika nosaukts "Sabres" uzbrucējs Torijs Mičels, kurš šajā duelī guva divus vārtus, tikmēr pieredzējušais Bufalo kluba kapteinis Braiens Džionta guva vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles.

Ķēniņš 13 NHL maču laikā tagad guvis trīs vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles, izpelnoties neitrālu lietderības koeficientu.

"Sabres" nākamo cīņu sestdien, izbraukumā tiekoties ar Floridas "Panthers", bet "Canucks" svētdien savā laukumā samēros spēkus ar Sentluisas "Blues".

"Canucks" vienība ar 73 punktiem 61 spēlē saglabā otro vietu Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā, kas dod sesto vietu Rietumu konferencē.

Tikmēr "Sabres" pēc 62 aizvadītiem mačiem ar 43 punktiem stabili ir vājākā komanda Atlantijas divīzijā, kā arī ieņem noslēdzošo 16.vietu arī Austrumu konferencē. Arī visas līgas kopvērtējumā tā pašlaik ir pēdējā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!